Vad är Aged Beef?

October 3

Åldrad nötkött är mörare och smakrika än nötkött som inte har genomgått åldrandet. Utan åldrandet skulle nötkött inte smaka rätt för de flesta. Några har till och med beskrivits nötkött som inte har åldrats som provsmakning som metall. Generellt är nötkött åldern kommersiellt med hårt kontrollerade och övervakade temperatur och fuktighet. Åldringsprocessen definieras och regleras av USA: s jordbruksdepartement (USDA). Även nötkött kan åldras hemma, är det inte rekommenderas.

Åldern nötkött tar ungefär 11 dagar att utveckla köttsmak flesta människor är vana vid; dock, i vissa fall åldrandeprocessen kan ta allt från 10 till 45 dagar. Ju längre nötkött åldrar, desto större köttsmak är för dem konsumerar det. Dessutom, som nämnts ovan, har åldrats nötkött ökat ömhet eftersom muskeln och kollagen i kött börjar förändras på grund av arbetet med vissa enzymer. Maximal ömhet kan nås på cirka 11 dagar efter kon slaktas.

Intressant, har åldern nötkött kortare hållbarhetstid. Köttfärs som består av åldern nötkött kommer inte att vara länge i ett hem kylskåp på grund av en ökning av bakterier på grund av åldrandet. Följaktligen bör åldern nötkött antingen ätas kort efter köpet eller frysta.

Nötkött kan antingen vara torrt år eller våt åldern. Hängmörad biff brukar hängde i en kylare för flera veckor att torka. Det används i fina restauranger och gourmetslakteributiker och föredras av vissa människor, eftersom fuktnivåer reduceras för att ge köttbit en "beefier" smak och ökad ömhet. En del människor föredrar den rika smaken av torr åldrande; Men andra anser nötkött är unket i smak.

I andra hand är våt åldern nötkött lagras i ett vakuum förpackade och förseglade påsen. Det är en snabbare metod för åldrande och det håller de fuktnivåer i kött hög. Eftersom vikten av nötköttet bibehålls, är det mer kostnadseffektivt än torr åldrande. Våt åldrande har bara varit tillgängliga för konsumenterna sedan 1960-talet. Följaktligen är det ännu inte anses vara den traditionella åldrandet; i själva verket många människor anser smak av våt åldern nötkött vara intetsägande i bästa fall.

USDA har strikta regler om åldrandet. De kräver också information om åldrandet av varje styckningsdel vara känd för konsumenterna. Följaktligen kan konsumenterna enkelt se hur länge deras nötkött åldrades och genom vilken process - vått eller torrt.

  • Aging nötkött i syfte att utveckla den rätta smaken kan ta upp till 45 dagar.