Vilka är orsakerna till höga triglycerider?

August 31

Det finns ett antal orsaker till höga triglycerider, som är nödvändiga fetter som finns i blodet som bidrar till att ge energi för kroppen. Höga triglycerider, men går hand i hand med högt kolesterol, och kan avsevärt öka sin risk för hjärtsjukdom och stroke. Av denna anledning är det viktigt att identifiera orsakerna till höga triglycerider, och försöka hålla dem inom normala intervall genom kost och motion.

Orsakerna till höga triglycerider inkluderar sjukdomar, medicinering, kost och ärftlighet. Vissa av dessa kan inte ändras, men livsstilsförändringar kan hjälpa till att sänka kolesterol och lägre triglycerider samtidigt. Hypotyreos, njursjukdom och diabetes är tre av de vanligaste orsakerna till höga triglycerider, så det är viktigt att hantera dessa villkor, och att alltid följa sin läkares anvisningar. Mediciner som p-piller, betablockerare, diuretika och steroider, bland andra, också orsaka höga triglyceridnivåer.

Naturligtvis är kost en av de främsta orsakerna till höga triglycerider, och en av de mest lätt ändras. Dieter som innehåller mycket fett och socker orsakar högt kolesterol och triglycerider, så det är viktigt att begränsa fett, socker, bearbetade livsmedel och läsk, till exempel. En bättre kost för att förhindra höga triglycerider, samt att sänka kolesterolnivåerna, är en diet som består främst av frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Rött kött bör undvikas och ersättas med kyckling eller fisk så mycket som möjligt; Dessutom byter till magra ostar och skumma mjölk.

Dessutom kan motion göra stor skillnad i triglyceridnivåer. När man går ner i vikt, blodtryck, kolesterol och triglycerider normalt minskar också, vilket alla minskar risken för stroke och hjärtsjukdomar. Aerob träning är det bästa sättet att gå ner i vikt och förbättra den allmänna hälsan; rask promenad, jogging, simning, eller med hjälp av aerob maskiner på ett gym är alla effektiva sätt att få aerob träning. Dessutom bör en sluta röka och begränsa alkoholintag.

Höga triglycerider tenderar att inträffa med åldern också, så det är särskilt viktigt att följa en hälsosam kost och träningsprogram under en hela livet. Om man är orolig för kolesterol och triglycerider, kan ett enkelt blodprov som administreras av en läkare avgöra om de är en källa till oro. Normala triglyceridnivåer anses vara under 150; Gränsen ligger mellan 150 och 200, medan allt över 200 är fast besluten att vara hög för att farligt hög. En läkare kan ha möjlighet att göra ändringar i mediciner för att hjälpa till att sänka mycket höga triglycerider liksom.

  • Gå ner i vikt hjälper till att minska triglycerider, kolesterol och blodtryck.
  • Steroider kan orsaka höga triglycerider.
  • Undvika rött kött kan hjälpa till att sänka triglycerider.
  • Simning kan minska triglyceridnivåer.
  • P-piller kan orsaka ökad triglyceridnivåer hos vissa kvinnor.