Vad är en anpassad Axel?

August 30

En anpassad axel är en axel som har ändrats från sin ursprungliga konstruktion för att överensstämma med en annan användning och dimensionen. Hittade oftast i racing och prestanda tillämpningar en anpassad axel ofta skapats för att passa en smalare bakaxelhuset. Genom att minska axelhuset, är axeln som krävs för att kapas till en förkortad längd för att passa den nya bostads dimensioner. Huruvida detta sker genom att helt enkelt skära originalaxeln och åter splines axeln axeln för att passa in i transportören eller tillverka nya axlar till de förändrade dimensioner, kan en anpassad axel fritt köpas från flera bildelar leverantörer och verkstäder runt om i världen.

I ett prestandafordon såsom en dragracing fordon, är det ofta nödvändigt att skära och begränsa en bakaxelhuset för att möjliggöra montering av större och bredare däck för att ge ökad dragkraft på fordonet. När detta är gjort, måste en anpassad axel bearbetas för varje sida av axelhuset. Många låg- till måttligt drivna racingfordon har möjlighet att återanvända beståndet axeln när den har förkortats och bearbetad för att passa den förändrade axelhuset. Vid bearbetning ett lager axel för att skapa en anpassad axel, måste axeln kortas genom att skära axeln axeln till rätt längd. Detta åstadkoms typiskt genom användning av en karbid cutoff hjul.

Den förkortade anpassade axeln måste då ha nya splines bearbetade i slutet av den för att tillåta axeln att passa insidan av axelbäraren. Antalet räfflor bearbetade i axeln bestäms av antalet splines som är i bäraren. Styrkan av axeln bestäms av antalet splines den har. Om en 33-spline axel är starkare än en 28-spline axel, erbjuder en 40-spline överlägsen styrka jämfört med 33-spline versionen. Den typiska gatu Fordonet är utrustat med 28-spline axlar. Det är ofta nödvändigt att åter borra axelflänsen att kunna acceptera en annan tillverkares bultmönster och hjul.

En av de vanligaste anpassade axel omvandlingar involverar användningen av Ford Motor Company bakaxel. Många av de mest kunniga racingingenjörer är överens om att Ford axeln är den starkaste axel tillgängliga. När Ford axeln byts till en annan tillverkares fordon, axel fläns ofta åter borras till fordonstillverkarens originalhjulbultmönster. Detta gör de ursprungliga stil hjulen att placeras på den anpassade axeln.