Vilka är de vanligaste Gonorrhea Symtom?

August 27

Gonorré är en mycket vanlig bakterieinfektion som överförs sexuellt och kan manifesteras med en mängd olika symptom. Många människor som kommer i kontakt med bakterier, särskilt kvinnor, inte upplever några hälsoproblem. När gonorré symptom uppträder, dock kommer de sannolikt att inkludera smärtsam urinering, frekvent uppmanar att urinera, och pus utsläpp från penis eller vagina. En obehandlad fall av gonorré kan leda till potentiellt allvarliga komplikationer såsom inflammatoriska sjukdomar hos kvinnor eller infertilitet hos båda könen. Det är viktigt att besöka en läkare eller sjukvårdsklinik vid de första tecknen på gonorré symptom för att få behandling med antibiotika.

Män är mer benägna än kvinnor att utveckla gonorré symptom. De utvecklar vanligtvis cirka en vecka efter insjukna, men problemen verkar ibland så sent som en månad efter sexuell kontakt med en smittad person. Smärtsam, brännande urinering är det vanligaste symtomet. Spetsen på penis kan vara röd och öm, och det kan ge en gul- eller gröntonat tjock pus. Många män har ökat uppmanar att urinera och ha improduktiva strömmar också. Testiklarna kan också bli anbud eller svullna.

Gonorrhea symtom hos kvinnor liknar vanligtvis de som är gemensamma för andra vaginala eller urinvägsproblem. Liksom män, kan kvinnor upplever smärta och brännande vid urinering. Slidan kan klia och producera en tjock vit eller gul ansvarsfrihet. Spotting eller kraftiga blödningar mellan regelbundna perioder är en annan möjlig symptom. Ofta kvinnor med gonorré erfarenhet kronisk, tråkig bäcken värk och svåra smärtor vid samlag.

En person kan också få en gonorré infektion i hans eller hennes ändtarm eller hals när du deltar i olika typer av sexuella aktiviteter. Finns det bakterier i ändtarmen, kan en individ ha intensiv klåda, blod och pus i avföringen, och smärta vid passage avföring. Halsont, överdriven slem produktion, och ömmande lymfkörtlar är kännetecknande för en gonorrheal halsinfektion.

En obehandlad gonorré infektion ökar risken för bakterierna sprider sig till andra delar av kroppen. Om en kvinnas livmoder och äggledare påverkas, kan hon uppleva ett mycket smärtsamt tillstånd som kallas bäckeninflammation, där stora inflammation och ärrbildning uppstår. Män kan utveckla urinträng, blockeringar eller sprickor i urinröret på grund av närvaron av bakterier. Både män och kvinnor kan bli infertila om bakterier orsaka permanenta skador på sina reproduktiva strukturer.

En läkare kan oftast diagnostisera gonorré genom att analysera urinprov eller slem kompresser från drabbade kroppsdelar. Läkaren kan be om specifika gonorré symptom för att avgöra hur allvarlig och spridningen av sjukdomen. En enda dos av oralt eller injiceras antibiotika är oftast tillräckligt för att klara upp en infektion om det upptäcks tidigt. Människor som får behandling uppmuntras att kontakta sina tidigare sexpartners för att informera dem om att de kan ha utsatts också.

  • Smärtsamma, blodig avföring kan vara resultatet av en gonorré-infektion i ändtarmen.
  • Pus urladdning från penis kan bero på gonorré.
  • En halsont är ett symptom på en gonorrheal halsinfektion.
  • Män med gonorré kommer sannolikt utvecklar strikturer eller blockeringar i sin urinröret på grund av bakterier.