Vad är en engelsk Basement?

August 17

En engelsk källare är den färdiga lägre nivå av en byggnad, i allmänhet i en äldre stadsområde, som är delvis över och delvis under marknivå. Engelska källare ursprungligen var avsett att hyras ut som separata lägenhet enheter och typiskt innefatta alla de bekvämligheter som behövs för en fullständig lägenhet. Tillgång till engelska källare normalt skild från tillträde till området av strukturen, även om en farstun utrymme kan delas som inte alla engelska källare har separata yttre trappor upp till gatunivå.

Denna typ av lägenhet har sitt ursprung i London och var mycket vanligt under den viktorianska eran i tätbefolkade stadsområden. De kan hittas i London, New York, Moskva och någon annan stad där boyta var en premie. Även om de gick ut ur mode för en tid, har förbättringar i källaren design teknik och öka städernas fastighetsvärden ledde till deras återkomst, och många nyare fastigheter i städerna tätorter kommer att inkludera dem.

Flera grundläggande arkitektoniska problem kan finnas i en engelsk källare. Eftersom de ligger delvis under marknivå, är nivån på naturligt ljus i allmänhet sämre än i övriga delar av en bostad. Som modifierade källare, de också lider av samma översvämningar frågor som plågar alla typer av källaren. Äldre versioner var notoriskt fuktig och ohälsosamt, medan deras moderna motsvarigheter är generellt acceptabelt torrt, med undantag för fall där dränerings- eller tätskiktssystem misslyckas, i vilket fall de kan drabbas allvarliga översvämningar skador.

Ägare av radhus eller små flerbostadshus med oavslutade källare kan lägga betydande extra boyta eller inkomstpotential genom att vrida källarutrymmen för sina byggnader till engelska källare. Den första fasen av denna process innebär normalt uppgradera dränering och tätskikt i källaren och oftast kräver en uppdelning av källaren, eftersom stora apparater såsom varmvattenberedare kommer oftast behöva stanna kvar där och kräver både utrymme och tillgång. Allmännyttiga tjänster till byggnaden måste också ändras om den nya engelska källaren är att hyras ut.

När strukturen i källarutrymmet har ändrats, kan den omvandlas till hyres utrymme eller i vissa fall, som säljs separat som en lägenhet enhet. Byggnormer kan kräva ytterligare modifieringar för att möjliggöra en engelsk källare som ska säkert bebodd, men ändring av ett fönster för att fungera som en andra utgång eller tillägg av ett andra yttre trappa entré eller dörr kommer att tillfredsställa många av dessa krav.