Vilka är fördelarna med soja ljus?

August 20

Det finns ett antal fördelar med soja ljus som gör dem populära bland konsumenter och människor som gillar att hälla sina egna ljus. Även om det finns några tydliga fördelar med att soja ljus, är soja inte en magisk ingrediens; dessa ljus kan fortfarande utgöra en brandrisk, och de kan produceras i nonsustainable sätt som förnekar sina miljöfördelar. Om miljövänliga ljus är ett stort problem, väljer soja ljus noga för att se till att du gör reklam för en hälsosam miljö.

Soja ljus är gjorda av soja vax, ett derivat av soja som utvecklades i början av 1990-talet. Soja vax har en uppenbar fördel framför paraffin, en petroleumprodukt, eftersom soja är en förnybar resurs. Den förnybara aspekten av fördelarna med soja ljus är viktig för många konsumenter. Soja vax är också billigare än bivax, andra helt naturliga vax alternativ. Till skillnad från bivax, inte soja vax inte en rik naturlig doft, men den kan användas som bärare medium för eteriska oljor, för människor som vill doftljus.

En av de tydliga fördelarna med soja ljus är att de är giftfria och de producerar mycket mindre sot än många andra ljus. Dessa egenskaper gör soja ljus ett populärt val i hushåll med små barn eller husdjur. Soja vax är också lättare att städa upp än vissa andra vaxer; Detta kan vara en enorm fördel när konor spiller vax på fina dukar under semestern.

I fråga om kostnader, soja ljus tenderar att vara dyrare än paraffin, men denna kostnad vägs ut av en längre brinnande livet. Soja ljus är också mycket billigare än bivax ljus, eftersom soja vax lätt kan och enkelt fram för att möta efterfrågan. De ekologiska fördelarna med soja ljus kan förbättras med tillägg av återvunnet förpackningar och miljövänliga vekar gjorda av återvunnet material.

När det gäller att göra dina egna ljus, är en av de främsta fördelarna med soja ljus att soja vax har en relativt låg smältpunkt, vilket gör det lättare att arbeta med. Soja vax är också ett bra medium för eteriska oljor, och den långsamma brinntid på dessa ljus tillåter dem att långsamt släppa eteriska oljor under många timmar för en långsam uppbyggnad av doften, snarare än en överväldigande lukt. Crafters kan också avbryta föremål som torkade blad och blommor i deras soja ljus.

Många företag säljer soja ljus, ofta med informativa blad försöker pracka fördelarna med soja ljus. Dessa hållbara, lång brinnande ljus kommer i en rad olika färger, stilar och dofter för att möta ett sortiment av behoven runt huset; kom ihåg att förvara dem på en sval och torr plats för att förhindra smältning eller destabilisering av soja vax.

  • Sojabönor.
  • Vissa människor väljer att göra sina egna ljus genom att köpa hela försäljning eteriska oljor och ljus-making leveranser.
  • En soja stearinljus.
  • Soja ljus.