Hur installerar jag Trä Golv?

February 20

Det finns inget som gör ett hem mer elegant än att installera trägolv i hela. Jobbet är inte svårt, och inte heller alltför dyra. De flesta husägare, om de är överhuvudtaget händig, kan installera ett trägolv av sig själva. Däremot jobbet kräver tålamod och känsla för detaljer.

Innan du börjar installera trägolv, avgöra vilken typ av golv önskas. Saker som färg, säd, och finish bör genomtänkt. Är en genuin trägolv vad som önskas, eller kommer billigare laminatgolv fungerar? Är distinkt utseende av parkett eller bambu önskas?

För att installera trägolv korrekt, är undergolv kritisk. Är underlaget plywood, betong, eller original trägolv? Trägolv ska spikas till plywood, limmade till betong, och en del laminat kan helt enkelt "flytande" över den ursprungliga golvet, endast förankrad med täthet tungan och not konstruktion.

Vid upprättandet installera trägolv, gör helt säker på att undergolvet är rent och torrt. I fallet med ett trägolv läggs över plywood, är finpapper läggs först att minimera gnissel och ge en extra nivå av fuktskydd. Denna beredning är avgörande för att säkerställa enkel installation, såväl som en tät, snyggare utseende.

Den första kursen i styrelser, bör läggas parallellt med den längsta väggen i rummet, med spåret mot väggen, och placerade ungefär ¼ tum (0,64 cm) till ½ tum (1,27 cm) från väggen för att ge expansion. Mät och kapa en bräda för att avsluta längden av den första kursen, och använda resten av ändstycket för att påbörja den andra banan. Den första kursen, om ej förankrad med lim, bör spikas för hand.

Nästa kurs läggs vid sidan av första, spåret till tungan, och de två kurserna knackade försiktigt ihop med en gummiklubba för att engagera tungan av den första kursen med spåret i den andra. Den andra kursen sedan fastspikad på en plywoodgolvet med ett golv-spikpistol. Naglarna fördelade på ungefär åtta inches (20,32 cm) längs hela linjen, och 3:57 tum (7,62-10,16 cm) från ändarna. Man måste vara försiktig att inte repa golvet med spikpistolen. Se till att ändarna är förskjutna minst sex inches (15,24 cm) längs varje kurs för att undvika bunching gavlar.

Den sista kursen är lagd, liksom den första, fördelade ¼-tums (0,64 cm) till ½ tum (1,27 cm) från väggen, och även för hand spikas. De spikhål i både den första och sista kurserna bör fyllas med trä kitt i slutet av jobbet. När ordentlig försiktighet vidtas för att installera trägolv, resultaten är väl värt ansträngningen.

  • Installera trägolv kan bidra mervärde till ett hem.
  • När du installerar trägolv, först låta brädorna anpassa sig till de temperatur- och fuktnivåer i huset.
  • Trägolv kan byggas på ett undergolv av plywood.
  • Besluta om en typ av trä, såsom bambu, är ett steg mot att installera trägolv.
  • Installera trägolv själv involverar många steg, inklusive mätning av rummet för att bli golvad, köpa alla nödvändiga material och förbereda undergolvytan.
  • Trägolv ger elegans till ett hem.