Vad är kopplingen mellan lår och Hip Pain?

May 19

Lår och höftsmärta förekommer ofta tillsammans eftersom många av musklerna i låret och höften är förbundna eller åtminstone arbetar tillsammans med varandra. Nerver, alltför, kör genom båda områden av kroppen, vilket kan orsaka lår och höftsmärta som kan vara vassa, skytte, eller till och med stel eller stickningar. Ischiasnerven löper genom baksidan av låren och in i höfterna, så komprimering av denna nerv kan leda till smärta eller begränsad rörlighet i låret och höften. Ibland smärta i ett område av kroppen kan orsaka smärta i ett annat område, eftersom den oskadade området av kroppen kommer att sluta att stödja kroppen när det skadade området kan inte.

En av de vanligaste orsakerna till låret och höftsmärta är ischias, som uppstår när ischiasnerven komprimeras. Ischiasnerven löper ner på baksidan av varje ben, och det börjar i nedre ryggen, vilket betyder att det går också genom skinkorna och höfterna. Ischiasnerven kan bli komprimerad någonstans längs dess längd genom spända muskler, ledbesvär, och även ett diskbråck i ryggraden, och smärtan är inte alltid känt i området som är komprimera nerven. Smärtan kan inträffa var som helst utmed längden av nerven, så lår- och höftsmärta kan inträffa samtidigt eller oberoende av varandra när nerven är komprimerat eller skadad.

Hip bursit är en vanlig typ av smärta lår och höft som kan spridas över stora delar av benet. Detta inträffar när bursa, vilket är en tunn säck som dämpar ben, senor, muskler eller ligament i ett gemensamt, blir inflammerad. Detta sker oftast i athletic människor eller människor som flyttar mycket under dagen. När bursa blir inflammerad, kommer man att känna smärta i höfterna, vilket kan orsaka en person att ändra sin normala gång gång. Detta kan leda till överbelastade musklerna i benen, vilket i sin tur kan orsaka smärta lår och höft.

Direkt trauma och skador är en av de vanligaste orsakerna till låret och höftsmärta. Frakturer är några av de mer allvarliga skador, och de kräver en betydande mängd tid att läka. De kan till och med kräva operation i allvarligare fall. Muskelspänningar och bristningar kan också orsaka måttlig till intensiv smärta i låret och höften, och medan de flesta muskelspänningar läka på egen hand gett betydande vila, kommer bristningar ofta kräva operation.

  • Hip bursit, när bursa i höft blir inflammerad, kan orsaka låret och höftsmärta.
  • Ischias är en vanlig orsak till nervsmärta i nedre ryggen, lår och höft.