Vilka är de olika typerna av kosmetika flaskor?

May 9

Kosmetika flaskor finns i olika storlekar och former. De vanligaste formerna ses i kosmetika flaskor är cylindriska, ovala och rektangulära, men vissa sport unika former. De flesta kosmetika flaskor är tillverkade av plast eller glas, och har oftast lock eller kapsyler av metall eller plast. Några av de produkter som förpackats i kosmetika flaskor inkluderar schampo, balsam, flytande foundation smink, nagellack, och nagellacksremover. Andra produkter som finns i kosmetika flaskor är duschtvål, ansiktsrengöring och toner, talk, och flytande handtvål.

Formen, storleken och material som används vid tillverkningen av vissa kosmetika behållare i allmänhet bestäms av ingredienserna. Till exempel är ansiktskrämer och krämig ögonskuggor och rouge vanligtvis förknippas med små, runda glasburkar med breda munnar, medan hudkrämer kommer i allmänhet i höga behållare med en smal öppning i toppen. Nagellack är vanligtvis små och gjorda av glas, medan nagellacksremover kommer i större plastflaskor. Parfym finns i huvudsak i små glasflaskor, medan kroppslotion, duschtvål, schampo och balsam är förpackade i stora plastflaskor.

Precis som klädstilar förändras, vissa konstruktioner av kosmetiska flaskor förändras också genom åren. Till exempel vissa plastflaskor som syftar till att hålla duschtvål har en krok i ena änden så att de kan hängas från duschen gardinstång eller duschmunstycke. Detta är en modern innovation sedan krokar Werena € t användas med någon typ av kosmetika flaska förrän under senare delen av 20-talet.

Antik parfymflaskor i allmänhet var mer utsmyckade än de som används för att förpacka parfym och cologne idag. Vissa kosmetikaföretag erbjöd flaskor med nyckfull former inklusive bilar, hundar, juldekorationer, jultomten och andra mänskliga figurer. En annan skillnad mellan den antika kosmetika flaskor och samtida kosmetika förpackningar är att de gamla flaskorna ofta var präglade med information såsom companyâ € s namn och kvantitet av produkten inuti. Idag är denna information oftast försedda med etiketter som fästs på behållarna istället för prägling glaset.

Kosmetika flaskor kräver lock eller kapsyler för att säkra att innehållet rinner eller läcker, och för att upprätthålla någon doft. Vissa flaskor har gängade öppningar så att ett lock kan skruvas på, medan andra arenâ € t gängad och har plastlock som knäpps på. Flaskan öppning måste kunna tillhandahålla en tät och säker passform som inte bara kommer att förhindra läckage, men även tillåta någon mekanism såsom en pump eller spray för att fungera ordentligt.

  • En flaska nagellacksremover.
  • Flytande handtvål finns i kosmetika flaskor.
  • Vintage parfymflaskor är ofta gjorda av färgglada glas.
  • Rör av kosmetika.
  • Dusch gel i flaskor.