Hålla AutoCAD filer Intact

March 11

Även om det kan ta många timmar eller dagar (eller veckor) för att åstadkomma en stor del produktivt arbete i AutoCAD, kan du av misstag ångra det hela (och dina kollegor!) I minuter. Följ dessa riktlinjer för att undvika att skada den hårda andras arbete och produktiva potential själv.

Var exakt

Använda precisionsteknik som snap, objekt snaps, och skrev koordinater är en grundläggande del av god CAD praxis. Försök inte att använda AutoCAD som ett illustrationsprogram, där du ögongloben platser och avstånd. Använd en av de många AutoCAD precisionsteknik varje gång du anger en punkt eller avstånd.

Kontroll fastigheter för lager

AutoCAD ger dig två olika sätt att kontrollera objektegenskaper som färg, linjetyp och Lineweight: genom lager och som har till syfte. Om du inte har en riktigt bra anledning att tilldela egenskaper som har till syfte - t.ex. instruktioner från företagets CAD-ansvarig eller kunden som du skapar ritningen - använd med lager-metoden: Tilldela färger, linjetyper och lineweights till lager, och låta objekt ärver sina egenskaper från lagret där de är bosatta. Tilldela inte explicit färg, linjetyp, eller Lineweight till objekt.

Känn din space

Förstå skillnaden mellan modell utrymme och papper utrymme och vet vilket utrymme de olika delarna av ritningen du tittar på på skärmen bor i. Framför allt, se till att du ritar objekt i avsett utrymme. När du tittar på ett papper utrymme layout, hålla ett öga på statusfältet modell / PAPER knappen så att du vet vilken plats markören för närvarande befinner sig i när du tomten, se till att du har valt den högra fliken -. Antingen modell eller en av de pappersrymdlayoutflikar.

Freeze stället för radering

Det är vanligt att börja med en befintlig ritning från en annan disciplin när du vill lägga till, säg, ett elsystem till en planritning. Men om du tar bort landskaps runt en byggnad eftersom du inte behöver det för ledningar, kan du orsaka en hel del omarbetningar när landskaps informationen behövs igen. Och vad händer om den som gjorde landskapsarbetet har, under tiden, bestämde sig för att blad? (Förlåt...) Om du inte vet att objekt inte längre behövs, använda lagring inställningen AutoCAD Freeze eller Av för att göra objekt på dessa lager osynliga utan utplåna dem.

Känn din ritning skalfaktor

Veta ritningsskalan faktor för teckning som du arbetar med är lika viktigt oavsett om du sätter upp eller inte. Du behöver detta nummer för att beräkna massor av skalberoende föremål, såsom text, dimensioner och kläckning.

Inte klämma ditt geometri

Det är okej att klämma en geometri test, men inte klämma geometri, dimensioner, text, eller något (och allt) annars i dina ritningar. En verklig frestelse finns för att sätta en hel del saker i varje kvadratcentimeter av din ritning, använder AutoCAD flexibla panorering och zoomning kapacitet att verkligen arbeta över hela det tillgängliga utrymmet. Tyvärr kan den resulte ritningen vara oerhört svårt att uppdatera och att använda när du äntligen skriva ut det.

Istället för att plugga saker på arket, använd vit (tom) utrymme att omge områden med tät geometri. Sätt uppgifter på separata blad. Bifoga en sida av noter i stället för att sätta en ton av text på din ritning. Hantera ett rimligt antal teckningar med mindre på var och en är lättare än att ha två eller tre killer ark fyllda med varje teckning och varje faktum som behövs för ett projekt.

Explodera med omsorg

Bryt Kommandot gör det enkelt att explodera polylinjer, dimensioner, luckor, och blockinlägg i sina beståndsdelar objekt. Det enda problemet är att någon grupperade förmodligen dessa objekt tillsammans för en anledning. Så tills du förstår att anledningen och vet varför det inte längre gäller, lämna dynamiten ensam.

Använd CAD standarder

Bli kunnig om CAD standarder inom din bransch och företag, och dra nytta av alla standardiserade resurser och metoder som är tillgängliga för dig. Genom att följa standarder konsekvent, kan du använda din kreativitet, kompetens och energi till de intressanta delarna av jobbet till hands, att inte bråka om vilken kläckning mönster att använda. Och om du tycker att saker och ting är en enda röra i ditt företag eftersom ingen betalar annars mycket uppmärksamhet åt branschstandarder, väl, att veta dessa standarder gör dig mycket anställningsbar också.

Återvinning

Aretha Franklin sjöng en gång: "Tack, jag ska göra det själv." Detta är en typisk och mycket mänsklig attityd, men man brukar du bör undvika i ditt CAD arbetet. Använda en befintlig ritning som utgångspunkt är en form av återanvändning. Block och xrefs är en annan. När du sätter dig ner för att rita, ta en minut att överväga vilka delar av din teckning upprepas från andra ritningar, eller inom ritningen. Ta bitar från annat håll och skapa blockdefinitioner. Genom att utnyttja befintligt arbete, kommer du förmodligen att få ett stort hopp på ditt nya projekt. Och, om man antar att det nuvarande arbetet gjordes med skälig omsorg, kommer du skörda fördelen börjat med saker som överensstämmer med de CAD standarder och praxis i ditt kontor.

Å andra sidan, vet när man ska börja om, alltför. Återvinning är en bra idé om vad du återvinning är skräp! Om det tidigare ritning inte var gjort rätt eller inte riktigt passar din nuvarande situation, får du bättre resultat och kan även spara tid genom att börja om.

Bygg upp en pool av väl utförda ritningar du tryggt kan återanvända.

Spara och säkerhetskopiera ritningar regelbundet

Som med alla dator dokument som du arbetar med, ta för vana att spara din nuvarande AutoCAD ritning regelbundet (var 10 minuter eller så). Även AutoCAD automatiska ritning spara funktionen är användbar som en sekundär backup spara, ska du inte lita på det uteslutande. (AutoCAD skapar automatiska spara filer med outgrundliga namn som Drawing1_1_1_1478.bak och sätter dem i mappen som anges av automatiska Spara fil Plats inställningen på fliken Arkiv i dialogrutan Alternativ.) Spara din ritning och spara dig smärtan av förlorat arbete och besväret med att försöka hitta rätt automatisk spara filen.

Säkerhetskopiera dina data är klokt råd för något viktigt arbete som du gör på en dator, men det är dubbelt klokt för CAD-ritningar. En uppsättning CAD-ritningar är mycket svårare och mer tidskrävande att återskapa än de flesta andra datordokument. Om du inte är villig att förlora mer än en dag är värt arbete, ta fram en plan för daglig säkerhetskopiering på band, CD-RW (CD ReWritable) skivor, eller annan hög kapacitet medium.

Gör inte invaggas i självbelåtenhet av den ökande tillförlitlighet hårddiskar. Även hårddiskfel är alltmer sällsynt, det händer ändå, och om det händer dig sans backup, kommer du snabbt förstå den fulla kraften av frasen "katastrofalt misslyckande." Även säkerhetskopior är inte bara skydd mot diskfel. Merparten av tiden, säkerhetskopiering hjälpa dig att återställa från "pilot error" - av misstag raderar en fil, stöka en teckning med välbetänkta redigering, och så vidare. Även om du är samvetsgranna och aldrig gör misstag, det finns en god chans att någon annan på kontoret som har tillgång till dina DWG-filer inte riktigt har nått din upphöjda nivå av perfektion. Skydda ditt arbete och minimera beskyllningar med regelbundna säkerhetskopior.