Vad är kopplingen mellan Panchakarma och Ayurveda?

March 6

Panchakarma och Ayurveda är sammankopplade begrepp. Per definition är Panchakarma en specialiserad medicinsk praxis som sysselsätter de grundläggande koncepten för ayurvedisk medicin för att utveckla en personlig och kraftfull diet för att behandla och förebygga sjukdomar. Ayurveda praktiseras genom att följa specifika kost och livsstil riktlinjer, som omfattar tillämpning och intag av örter som syftar till att förebygga sjukdom orsakad av toxicitet i kombination med sinne / kropp metoder som yoga och meditation. Panchakarma fokuserar intensivt på rengöring och föryngring aspekt av ayurvediska traditionen. Ordet Panchakarma översätter bokstavligen in, Äúfive handlingar ", och i praktiken är behandlingen uppnås genom att använda fem specifika terapeutiska åtgärder för att ta bort gifter från systemet utan att orsaka oavsiktlig skada.

Begreppet doshas tillämpas principen om rörligheten för energi i kroppen systemet i Panchakarma och Ayurveda. Panchakarma fokuserar på balansen i tre doshas,Äîvata, pitta och kapha,Äîto förebygga och behandla sjukdom. Vata är den primära rörelse livskraft, är pitta energin av matsmältning och ämnesomsättning, och kapha är energin för strukturen och smörjning. Innan en Panchakarma regim planeras, bestämmer en professionell ayurvedisk läkare där specifika obalanser är framträdande, som sedan hjälper honom eller henne att fastställa den nuvarande statiska tillståndet i doshas och lämplig behandlingsmetod. Matsmältnings brand eller, Äúagni, är au annat viktigt begrepp i Panchakarma och Ayurveda eftersom det är det främsta sättet på vilket kroppen bryter ner och tar bort toxiner.

Massera ört-infunderas oljor är ofta det första steget i Panchakarma och Ayurveda praxis. Panchokarma behandling stimulerar mag elden genom användning av kraftig massage, ibland i kombination med het ånga terapi, i syfte att nå och medicinera de djupa vävnader i den gastrointestinala (GI) kanalen. Massagen är också bidrar till djup avslappning som behövs för att genomföra mind / body medicin effektivt. Efter detta första steg, de återstående förfarandena genomförs för att främja avlägsnandet av ackumulerade gifter genom body,Äôs naturliga kanaler för eliminering. Procedurerna inkluderar en nasal administration av växtbaserade saltlösning och den mäktigaste av de Panchokarma förfaranden,, Äúbasti,, AU som introducerar medicinerat oljiga ämnen i tjocktarmen.

Efter Panchokarma behandlingen är klar, är individen vanligen i uppdrag att upprätthålla en hälsosam livsstil för att förhindra ansamling av toxiner. Om doshas förblir balanserad och fri från hinder, är det tänkt sjukdomsprocessen kommer ofta gånger inte framsteg. Om systemet blir obalanserad dock Panchokarma behandlingar kan utformas som tar hänsyn till individual,Äôs hela ayurvedisk historia, som sedan hjälper processen blir genuint holistisk och effektivare.

  • Panchakarma fokuserar intensivt på rengöring och föryngring aspekt av ayurvediska traditionen.
  • Massera ört-infunderas oljor är ofta det första steget i Panchakarma och Ayurveda praxis.
  • Det finns rekommenderade yogaställningar utformade för att gynna vardera av de tre ayurvediska kroppstyper.