Vad är ett konkret Vibrator?

May 1

Ett konkret vibrator är en konstruktion verktyg som används på konkreta hälla webbplatser. En mängd olika tillverkarna bygga dessa maskiner och ett sortiment av tillbehör avsedda för flera program. En vibrator används för att säkerställa att en häll är jämn och fri från luftbubblor, så att betongen kommer att förbli stark och har en slät yta även afterthe formsättning tas bort. Även om inte nödvändigt för små jobb, är detta verktyg viktigt på stora lastbärande projekt.

Dessa maskiner varierar i storlek från små batteridrivna trollstavar till mycket större plug-in versioner som kan användas på mycket djupa häller. I samtliga fall bör en konkret vibrator som kan nå botten av häll formerna användas, säkerställer även behandling av hela betong häll. Bifogade väljs ut på basis av djupet av häll och den typ av betong som används.

Ett konkret vibrator använder en ocentrerat vikten, som spinns så mycket som 10.000 gånger per minut, vilket orsakar stora luftfickor i betongen att dispergera när betongen skakas. Särskilt i pours låg svacka betong, som använder minimal vatten, är nödvändigt att använda en vibrator för att säkerställa att betongen inte bubbla eller bilda hål. I de fall där konsumenterna kommer att titta på den färdiga betongen, vilket är vanligt i vissa skolor av design som använder konkreta räknare och golv, kommer detta verktyg hjälpa till att skapa en jämn och attraktiv yta, snarare än en som kan vara något ojämn.

Korrekt användning av en betongvibrator kräver lite träning. Huvudet ska alltid långsamt sänkas ner i häll och drog ut gradvis för att undvika bildandet av en luftficka. Verktyget bör aldrig dras genom en häll, eftersom det kommer att lämna ett spår i betongen bakom den. Den tid som krävs varierar beroende på mixen, men det brukar inte ta mer än 30 sekunder att reglera betongen tillräckligt och gå vidare till nästa avsnitt av betong.

Om en betongvibrator används felaktigt på en betongblandning med ett brett utbud av materialstorlekar, kan det leda till att större stenar bitar att sjunka till botten, vilket gör betongen svagare. Dessutom, varvid verktyget kan skjuta sten och grus från området skakas, vilket svagare betong pasta för att fylla området, vilket kan resultera i instabilitet. Målet är att bygga upp en stark matris av material som tål års användning. Om vibratorn används korrekt, kommer operatören se stora bubblor flytande på ytan av betongen häll, och ett lager av murbruk visas på ytan för att indikera att betongen är jämnt blandad och troligen inte har luftfickor och honeycombing.

  • Konkreta vibratorer används på byggarbetsplatser för att säkerställa jämna häller av betong.
  • Även om det inte behövs för små jobb, är ett konkret vibrator anessential utrustning för ett stort projekt med bärande betong.