Vad är Mat Sammansättning?

January 21

Livsmedelskomposition är en term som används för att beskriva en analys av de vitaminer, mineraler och andra näringsämnen i ett visst livsmedel. Förutom vitaminer och mineraler, många rapporter innehåller information om och analys av fytonäringsämnen och makronäringsämnen inom ett livsmedel. Denna information kan användas för en rad ändamål, bland annat för att se till att en viss person, är familjen, eller population få nog av en typ av näringsämne, vitamin, eller mineral. Den kan också användas för att definiera vissa livsmedel som kan eller inte kan ha allergener. En förkortad version visas på etiketterna på de flesta typer av förpackade livsmedel och är avsedda för samma typer av ändamål.

Det finns ett antal organisationer, däribland USA: s jordbruksdepartement (USDA), som sammanställer och sprider information om livsmedelssammansättning. Den information som finns tillgänglig från en organisation som USDA är oftast mycket mer detaljerad än den som skrivs ut på förpackade livsmedel. Fullängdsrapporten för stuvad majs barnmat kommer att lista många - i vissa fall, dussintals - vitaminer, mineraler, lipider och aminosyror. Denna information kan användas för att ta reda på, till exempel, hur mycket lysin är närvarande i en kopp (240 gram) av denna speciella typ av barnmat.

Många länder, speciellt utvecklade länderna, kräver att förpackade livsmedel innehålla mat sammansättning tabeller. Även mycket grundläggande livsmedel, såsom vatten på flaska, förpackade blåbär, och köttfärs, måste ha minst en förkortad tabell på deras paket. Importerade förpackade livsmedel som antingen inte har en sammansättning bord eller inte har tillräcklig man ofta måste ha erforderlig information som fästs på utsidan av förpackningen för att maten säljas lagligt i landet som den har importerats.

De flesta använder livsmedelskompositionstabeller för bara några bitar av information. Det är vanligt för människor att granska de kalorier och fetter som är närvarande i en förpackad mat, till exempel. För dem som tittar deras saltintag, är natriumhalten en viktig punkt på sjökortet. En av dess viktigaste syften är att ge information för människor att göra medvetna val när det kommer till kosten.

  • Salt är ofta en viktig faktor vid livsmedelssammansättning för dem att titta på deras natrium intag.