Vad är några Hälsofördelar Jordgubbar?

April 9

De flesta människor inser jordgubbar för deras saftiga, söt smak. Men de är mer än bara tilltalande för smaklökar. De är också bra för dig. Liksom andra frukter, de packa en punch i form av näringsämnen och antioxidanter. Ännu bättre, de är naturligt låg i kalorier, vilket gör dem ett mycket bättre val än en cupcake eller kaka när lusten att mellanmål strejker.

Vid bedömningen av fördelarna med jordgubbar, kan det hjälpa att börja med att lista vad som finns i dem. Till att börja med jordgubbar är rika på C-vitamin, vilket är bra för att hålla immunförsvaret i gott skick, bland annat. De ger också kostfiber. Jordgubbar räknas som en källa för mangan, kalium, riboflavin, magnesium, jod och koppar, och de innehåller folat, vitamin B-5 och B-6, och vitamin K. Denna frukt ger även omega-3-fettsyror.

En av de bästa fördelarna med jordgubbar är deras antioxidant och phytonutrient innehåll, två ämnen som bekämpar fria radikaler. Fria radikaler är dåligt för kroppen, eftersom de skadar celler. Faktum är att vissa människor tror att fria radikaler spelar också en roll i utvecklingen av cancer. I synnerhet jordgubbar innehåller fenol, en phytonutrient som tros skydda celler och förhindra organsystemskada. Jordgubbar är rika på fenoler, som kan göra dem till hjälp för att förebygga cancer, skydda hjärtat, och reduktion av inflammation.

Ögonen kan uppleva fördelarna med jordgubbar också. Många människor är bekanta med morötter som en ögon hälsosam mat val, men jordgubbar är bra för ögonen också. I själva verket, äta minst tre portioner frukt varje dag har kopplats till den minskade risken för makuladegeneration som är relaterat till ålder. Denna speciella vision problem, kallad åldersrelaterad makuladegeneration, är faktiskt en topp orsaken till synnedsättning. För dessa som har väldigt upptagna scheman eller helt enkelt inte gillar frukt, äta här många portioner kan låta som en lång ordning; emellertid, jordgubbar är mångsidiga och kan läggas till en persons diet ovanpå yoghurt, på toppen av spannmål, i sallader och även i smoothies.

En av fördelarna med jordgubbar kan vara skydd mot reumatoid artrit. Vissa studier visar att vitamin-C-rika livsmedel skyddar mot vissa typer av degenerativ artrit, inklusive polyartrit, som är en typ av reumatoid artrit. Men det är viktigt att hålla i minnet att en del andra studier tyder tvärtom när det kommer till stora mängder av vitamin C. Till exempel föreslår en studie som artros faktiskt kan förvärra i ansiktet av höga nivåer av vitamin C.

  • En jordgubbe smoothie.
  • Jordgubbar är en bra källa till jod.
  • Jordgubbar är friska och välsmakande.
  • Jordgubbar kan kombineras med annan frukt i en sallad.
  • Jordgubbar.
  • Jordgubbar är höga i C-vitamin, fibrer, antioxidanter, och magnesium.
  • Strawberry coulis poolade runt en efterrätt.