Vad är en konstgjord Harmonic?

April 12

Ett sätt att spela stränginstrument är att använda övertoner. Varje sträng på en gitarr, fiol, och bas, till exempel, kan delas på mitten eller i mindre segment, för att hitta toner som är på platser två oktaver högre än vanligt. Dessa anteckningar kan drabbas lätt med ett finger på spel handen. En konstgjord tonen är annorlunda eftersom en hand spelar vanligtvis en anteckning på en viss plats, medan handen plockning strängarna träffar dem vid önskad bandet. Tekniker för att spela på detta sätt inkluderar ofta nypa harmoniska, där en spelare berör harmoniska lapp med en tumme och plockar strängen med den andra handen.

Spelar den artificiella tonen på ett instrument i allmänhet kräver övning. För gitarrister, är det oftast svårt att lära eftersom det finns så många sätt att hålla en pick när du spelar. Tonerna av övertoner är vanligtvis högre än andra anteckningar som kan spelas på gitarr. Konstgjorda övertoner kan också spelas på fiol. Vanligtvis pekfingret placeras på en ton medan lillfingret vidrör en anteckning som är ett fjärde högre än den första.

En konstgjord övertoner kan också spelas på en cello och kontrabas. Strängarna är generellt längre än de flesta andra stränginstrument, så en spelare använder vanligtvis sin tumme och ringfinger. Hur sådana övertoner skrivs ut noter varierar. Klassiska musiker började skriva ut dem i början av 20-talet. Det finns olika sätt, dock av notating denna musikaliska teknik, och orkestrar ibland har svårt att känna rätt toner att spela när vissa metoder används.

En mängd högfrekventa toner och även ljudeffekter kan skapas med en artificiell övertonen. Klassisk musik solon ibland införliva sådana ljud, och gitarrister kan också öva sina egna tekniker när soloing. Det kan vara trevligt att lyssna på en konstgjord harmonisk, men tekniken tar i allmänhet en hel del övning för att lära sig. På de flesta instrument, är placeringen av handen och fingrarna olika för varje position, och ofta skiljer sig från där noter och ackord nära den harmoniska not spelas.

Skriva ut artificiella harmoniska toner kan vara en kreativ process. Ofta finns begränsningar för vad som faktiskt kan spelas av de flesta musiker. Spela ett stränginstrument detta sätt ofta lärt sig genom att experimentera med noterna samtidigt som man övar. För snabb spelar, behövde handrörelse för att komma in i rätt läge ibland gör ljudet hårt för att skapa.

  • Strängarna på ett instrument kan delas in i sektioner för övertoner.
  • En kontrabas, som kan användas för att spela artificiella övertoner.