Formatera en ny diskett i Windows Me

November 3

Några nya disketter fungerar inte rakt ur lådan; datorn rapar ut ett felmeddelande om du ens försöker använda dem färska. Disketter måste formateras, och om du inte betalat extra för en låda med förformaterade disketter, måste du formatera dem själv. Den här datorn Programmet hanterar detta särskilt tråkigt knepig helt enkelt. Det är fortfarande tråkigt, men eftersom du kommer att upptäcka när upprepa processen 10 eller 12 gånger - en gång för varje skiva i rutan.

Här är förfarandet:

1. Placera den nya disken i enhet A eller enhet B.

2. I båda Utforskaren eller Den här datorn, klicka på enhetens ikon med höger musknapp och välj Format från menyn.

3. Om du formaterar en disk med hög kapacitet i enhet A, välj Full inställning under Format typ och välj Start i det övre högra hörnet.

Nästan alla diskar är 1,44 MB dessa dagar, så välj det alternativet om du är osäker. Din hårddisk whirs i flera minuter, innan den tillkännagav den är klar.

4. Klicka på knappen Stäng när Windows Me är igenom.

Ta sedan bort disketten och återgå till steg 1 tills du har formaterat hela rutan.

  • Du kan formatera diskar i enheten B genom att klicka på enhets B: ikonen med höger musknapp. På samma sätt kan du ändra en disk kapacitet genom att klicka på den lilla pilen i Capacity rutan.
  • Inte få dina förhoppningar upp: The Quick (Erase) val kommer inte skynda upp saker om din disk redan har formate gång tidigare.
  • I själva verket, om Windows Me någonsin går på semester, bör du ha en nödsituation disk. Lägg till / ta bort program i Windows Me Kontrollpanelen gör en för dig. (Linjär inför Windows kallar det en startdiskett.)