Hanteringen av effekterna av en autismdiagnos

June 23

Att ta reda på ditt barn har autism är mycket svårt. Ingen kan säga att vägen framåt kommer att lätta. Du kanske måste skriva om manus av ditt barns liv (och din egen). Du har en helt ny uppsättning frågor, tryck, och beslut att ta itu med nu. Och människor omkring dig kanske inte förstår eller uppskattar djupet av vad du går igenom.

Viktiga första steg omfattar tillåter dig själv att bearbeta diagnosen och sedan motivera dig själv att agera. Tidiga insatser är viktigt eftersom hjärnan har sin största plasticitet under de tidiga stadierna av sjukdomen utveckling.

Komma till rätta med en autismdiagnos

Vissa föräldrar beskriver lärande att deras barn är autistiska som ett slags död. "Det kändes som en dödsdom - alla våra förhoppningar och drömmar om hans framtid förändrades på en dag", minns en mamma (som har sedan fått namnet "Autism Parent of the Year").

Och även om en dom av döden för ditt barn, dig själv, eller någon utbildning är en stor sträcka, inte en diagnos av autism ändra din familjs liv. Det kräver en period av sorg och bekräftelsen att livet aldrig kommer att bli densamma. Att ta reda på att du har ett funktionshinder eller att du måste förälder ett barn med en är en livsförändrande, omvälvande händelse, och du behöver arbeta igenom det.

Du är inte svag om du söker hjälp att hantera den känslomässiga effekten, inte heller bör du känna skuld om de olika negativa känslor som du upplever under processen. Det är normalt att känna sig arg, ledsen, eller hopplös i början. Men vill du inte att tillåta detta att förlama dig. Om dina känslor påverka din förmåga att fungera eller att hjälpa ditt barn, du behöver mer stöd. Du bör inte försöka att göra det ensam.

Grupper föräldrastöd är godsends för de människor som tillhör dem. Dina kamrater i gruppen får inte ha svar på ditt barns situation, men de går igenom liknande kamper och de ska lyssna och ge feedback. Även om du inte anser dig själv en "snickare", går till endast ett möte kan övertyga dig om att en stödgrupp är en god investering av din tid.

Vidta åtgärder för ditt autistiska barn

Autism är inte botas, men en strategi eller insamling av tillvägagångssätt kan minska de mer allvarliga effekterna av sjukdomen, så att en person på autismspektrumet och hans eller hennes familj att leva ett meningsfullt och produktivt liv.

På grund av den stora mångfalden i autismspektrumet, har varje barn olika behov. Du måste vidta åtgärder omedelbart för att bestämma vilken intervention (er) som fungerar bäst för ditt barn och lokalisera personer som kan lämna detta ingripande, såsom en allergolog, en immunolog, en gastroenterolog, eller en nutritionist. Och eftersom ditt barns behov tenderar att förändras över tiden, måste du ständigt övervaka hans eller hennes framsteg och ett nära samarbete med din läkare.

Att undvika autism relaterade bedrägerier

Efter en autismspektrumstörning diagnos, föräldrar och andra familjemedlemmar ofta i chock och förnekelse om deras barns tillstånd. Detta tänke sätter dig i en extremt utsatt position. I detta tillstånd, du mycket väl kan vara villiga att göra vad som krävs för att "bota" ditt barns autism. Du frenetiskt söker hjälp, vilket innebär att du är mottaglig för att acceptera det från människor som inte har ditt barns bästa för ögonen.

Du måste vara medveten om bluffar; falskt, vilseledande och / eller vilseledande reklam; och lovar att en viss behandling är "botemedlet." Naturligtvis, föräldrar naturligtvis vill utforska alla möjligheter. Men om en behandling verkar för bra för att vara sant, är det förmodligen. Om en behandling verkar för långt ut, är det förmodligen. Om en läkare verkar för dyrt, förmodligen är hon.

Här är några bra tips för att undvika de bedragare och undvika att bli utnyttjade av:

  • Inte bara spendera vad som krävs. Bara för att du är villig att spendera pengar betyder inte att ditt barn kommer att bli bättre. Var beredd på att spendera pengar, men spendera klokt. Ruinera din familj kommer inte att hjälpa ditt barn.

    Detta råd gäller för att söka medicinsk hjälp också. Att betala orimliga avgifter eller avgifter för tjänster är inte normen bland respektabla vårdpersonal praxis. Håll dig borta från leverantörer som dubbla eller tom tredubbla avgift för vad ett kontor besök eller testet skulle kosta!
  • . Doktor butiken Titta runt för vårdpersonal; du behöver inte gå med den första du möter. Fråga din primärvården läkare för flera remisser eller rekommendationer under den diagnostiska processen. Intervjua vårdgivare är ett utmärkt sätt att få en känsla om hur de kör sina rutiner.
  • Allvarligt överväga konsekvenserna av rötterna din familj bara för att få den önskade professionell hjälp i en annan stad eller stat. Vissa behandlingar kräver resor, men försök att stänga hitta likvärdig behandling till hemmet när det är möjligt.
  • Låt inte någon skuld du in i en behandling. Du bör slåss autismstörning, inga människor laskning att låna sina två cent.
  • Gör inte förödmjukas eller skämmas att tro att du är skyldig en viss behandling för ditt barn. Med hjälp och feedback från läkare och ditt barn, är det upp till dig att veta vad som är bäst för hans eller hennes behandling.

Se upp för alla som påstår sig vara "expert på biologi autism," alla som laddar orimliga avgifter (inklusive läkare!), Och den som säger att han eller hon har botemedel mot autism. Hittills finns det ingen känd absolut botemedel. Du måste lita på behandlingar som kan leda till en minskning av autistiska beteenden och mot återhämtning.