Vilka är de olika typerna av Kinect Software?

June 24

Det finns ett antal olika typer av Kinect programvara, från förarna som gör dessa enheter att samverka med spelsystem, till detaljhandel och nedladdnings videospel. Kinect systemprogramvaran krävs för dessa enheter att arbeta med Xbox 360 konsoler. Denna programvara måste installeras innan Kinect kan användas, eftersom den är ansvarig för att tolka de olika dataströmmar och tillåter användning av röstkommandon och gester för att styra Xbox 360 instrumentbrädan. Den andra huvudtypen av Kinect programvara består av olika speltitlar, vilket kan antingen köpas i butiker eller nedladdade. En Software Development Kit (SDK) finns även för persondatorer (PC), som har använts för att skapa olika typer av programvara främst för utbildnings- och experimentsyfte.

Kärnan Kinect programvara ibland kallas systemprogramvaran. När en Kinect först ansluten till en Xbox 360 konsolen, måste denna programvara installeras via en systemuppdatering. Grundläggande funktioner, såsom instrumentbrädan kontroll, hanteras av detta system programvara. Den kan också användas av en spelkonsol för att tolka sensordata för andra ändamål, och efterföljande uppdateringar kan faktiskt förbättra prestanda Kinect perifera. En liknande typ av programvara, känd som en Kinect förare, är nödvändigt för att en av dessa enheter för att kommunicera med en PC.

En annan kategori av Kinect programvara består av de spel som dessa enheter är konstruerade för att arbeta med. Vissa Xbox 360 spel kräver en Kinect för att fungera och göra omfattande användning av både rörelse och röst avkänning. Andra spel använder perifera som en valfri kontrollschema, medan vissa inte är kompatibla alls. Spel som släpptes före Kinect falla i den senare kategorin. Några Kinect spelprogram är nedladdningsbar, även om de flesta av denna programvara måste köpas i butiker som andra fulla Xbox 360 videospel.

Den Kinect Software Development Kit tillåter människor att skapa PC-program som kan använda sig av rörelse och röst avkänningsförmåga av hårdvaran. Denna svit av förare och annan kod släpptes så att hobby, forskare och andra individer kan skapa innovera nya typer av Kinect programvara. Den Kinect utformades i första hand som en spelkonsol, men programvara som skapats för periferi har potentiella tillämpningar inom utbildning, sjukgymnastik, virtuell verklighet utbildning och andra områden. Denna programvara kan ge människor med ett unikt sätt att interagera med datorer och utföra en mängd olika uppgifter.