Vilka är de olika typerna av Air Tryck Tools?

July 3

Lufttryck verktyg, även kallade pneumatiska verktyg, är mekaniska verktyg som behöver tryckluft eller gas för att fungera. Typer inkluderar spikpistoler, borrar, färg sprutor och andra verktyg som kommer i en mängd olika former och storlekar och används för många olika arbeten. Lufttrycks verktyg finns främst på professionella arbetsplatser, men är också populärt med gör-det-själv husägare. Dessa verktyg är oftast lättare, mer kraftfull, enklare att använda, och har färre rörliga delar än deras elektriska motsvarigheter.

Den komprimerade luften eller gasen som används för att effektlufttrycksverktyg kan komma från en mekanisk kompressor samt från burkar komprimerad gas. Det är vanligtvis en slang som ansluter verktyget med gaskällan. Större industriverktyg kommer att kräva en mycket kraftfull kompressor och en stark slang, medan några mindre varianter, till exempel gör-det-själv-verktyg kanske bara behöver en liten, låg effekt kompressor.

De flesta elverktyg tillverkas som lufttrycksverktyg förutom att vara tillgängliga som elektriska eller icke-kraftverktyg. Ett av de vanligaste exemplen är den pneumatiska spikpistol, även kallad en effekt spikpistol eller lufthammare. Dessa verktyg har uppenbara fördelar jämfört med en hammare för att pundet naglar eftersom de är snabbare, mer exakt och mycket mer kraftfull. Luft hammare finns också tillgängliga som utnyttjar kraften av tryckluft för andra ändamål än som tillämpar spikar, såsom flisning, skärning och skrotning ett brett spektrum av material ändamål.

Komprimerade lufttryck verktyg kan också överföra sin makt i stora mängder vridmoment, vilket tillåter dem att snurra med en stor makt. Dessa typer är pneumatiska slipmaskiner, luftspärrhandtag och luftmutterdragare, den senare som har normalt möjlighet att koppla upp valfritt antal fästen för olika typer av arbeten. Till exempel kan skruvmejsel huvuden och uttag fästas för kraftfull insättning och borttagning av skruvar och bultar, som ofta kan vara omöjligt att ta bort för hand.

Fler lufttrycksverktyg som utnyttjar den kraftfulla vridmomentet som skapas av tryckluft är luft borrar och gängmaskiner. Luft borrar kan borra mycket mer kraftfullt än elektriska borrmaskiner; Detta kan göra det nödvändigt för borrkronor för att bli ännu starkare och tillverkade av tätare metaller. På samma sätt kan luftkompressor gängmaskiner för in skruvhålen i mycket hårda ytor med sina höga vridmoment.

Andra typer av pneumatiska verktyg utnyttja en kraftfull frisättning av tryckluft, utöver trycket. De vanligaste exemplen på detta är färg sprutor och airbrush som kan använda tryckluft för att släppa måla över en yta snabbt, kraftfullt och jämnt. Kraft brickor fungerar på liknande sätt och släpper vatten vid mycket höga hastigheter för att rengöra ytor snabbt och noggrant med liten ansträngning från operatörens sida. Ännu mer kraftfull är sandblasters, som frisätter ånga tillsammans med små bitar av sand som faktiskt kan ta bort lager av ytor, och är vanligen används för att ta bort färg, utjämning ytor, och göra ytor råare.

  • Luft hammare använda kraften av tryckluft.
  • Många mutterdragare använder lufttryck för att fungera.