Vad är en kaffebryggare?

July 4

En kaffebryggare är en anordning som är utformad för att användas i bryggning av kaffe. Den perkolator var faktiskt den ursprungliga kaffebryggenhet, även om de inte är vanliga i dessa dagar, efter att ha ersatts av dropp kaffebryggare, franska pressar och espressomaskiner. Smaken av percolator kaffe är ganska tydlig, och vissa människor anser att det är en förvärvad smak; det tar också färdighet att lära sig använda en perkolator korrekt, eftersom det är lätt att förstöra kaffe när du använder en perkolator.

Det finns flera delar till en kaffebryggare, som finns inne i perkolatorn själv, som ser ut ungefär som en urna. Arbeta uppifrån och ner, har perkolator en pip som tillåter människor att hälla kaffe, tillsammans med ett lock som är normalt klart så att människor kan kolla på kaffe som man brygger. Nästa är en perforerad kammare, som är utformad för att hålla grovmalet kaffe. Bifogat till kammaren är ett rör, som går till botten av perkolatorn, vilket gör kontakt med en kammare som håller vatten nära en värmekälla.

För att använda en kaffebryggare, är potten placeras över en värmekälla, t.ex. en spis eller lägereld. När vattnet i bottenkammar värmer, är det tvingas upp i röret, där det sprutar ut över grunderna, vilket gör en mycket distinkt ljud. Det varma vattnet tränger eller sipprar genom kaffesump, så småningom sippra tillbaka ner till botten. När kaffet perkoleras väl, vattnet aldrig riktigt når kokpunkten, och kaffet kan vara ganska stark.

Den stor fara för en kaffebryggare är att det är lätt att overextract bönorna, skapar bittra kaffe med en obehaglig smak och arom. Overextraction sker som ett resultat av att använda vatten som är för varm, eller därför kaffet rebrewed, med hett kaffe som skickas genom bönorna i stället för varmt vatten, att avlägsna flyktiga aromer av kaffet på det andra passet. När en kaffebryggare används rätt, kan båda dessa problem undvikas.

Flera företag gör elektriska kaffe perkolatorer med avancerade kontroller som är utformade för att extrahera den bästa möjliga kaffe. Om du använder en perkolator på stovetop eller på en brand, men måste du titta på det noga för att säkerställa att den brygger ordentligt. Det kan ta lite experimenterande för att skapa den perfekta kaffe med en kaffebryggare, så ha tålamod och planen på att ha några aborte försök innan du gör kaffet av dina drömmar.

  • Perkolatorer inte allmänt sett längre eftersom de har ersatts av dropp kaffebryggare, franska pressar och espressomaskiner.
  • Om felaktigt används, kan en perkolator overextract kaffebönorna och göra brygg smaken bitter.