Vilka är de bästa tipsen för att göra Homemade Shea Butter?

July 2

Sheasmör är en närande hud produkt tillverkad av oljor från sheanöt trädet. Det är krämig och bra för huden, särskilt torr hud. Kommersiella produkter innehåller ofta artificiella ingredienser, men oraffinerat sheasmör är svårt och är inte lätt appliceras på huden. Skapa hemlagad sheasmör ger en blandning av kvalitetsingredienser som absorberar snabbt in i huden. De bästa tipsen för att skapa hemgjorda shea krämer är: smältande smöret ordentligt, mätning av vikt istället för volym, lägga rätt utjämningsmedel, och kylning smöret långsamt under omrörning.

Den första nyckeln till framgång göra hemlagad sheasmör mäter ingredienserna i vikt och inte i volym. Sheasmör kommer endast att absorbera en viss mängd ytterligare olja eftersom det redan är så mättad med sin egen volym av den. Dessa koncentrerade ingredienser fluff även när piskade, ger tillverkaren med ungefär hälften igen den ursprungliga volymen av material.

En livsmedelsskala toppad med en värmesäker mätglaset eller skål är vanligtvis den perfekta scenen för att göra hemlagad sheasmör. Tillverkaren kan sedan perfekt delen ut fyra delar sheasmör till en del jojoba, sötmandel, oliv, eller druvkärneolja. Man skulle också kunna kombinera dessa oljor genom att dela ingredienser för att kombinera dem - exempelvis genom att tillsätta en fjärdedel del av varje eller en-halv del av två av de ovannämnda oljorna. Dessa bäraroljor gör dofter mer intensiv och att mjuka upp och jämna ut sheasmör. För att öka dofter, kan maximalt ca 10 droppar av en vald eterisk olja tillsättas direkt efter de bäroljor blandas i.

Smälta sheasmör innan du lägger oljorna rekommenderas, men är inget krav. Det är viktigt att inte koka sheasmör. Om detta händer kommer smöret inte tillbaka till fast form och eventuella skapelser förblir flytande. Uppvärmning av smöret i en dubbel panna, över sjudande vatten, eller i 30-sekunders steg i en mikrovågsugn bör se till att det aldrig överhettas. Smöret kan ha några fasta partiklar kvar i det efter smältning, men detta är bra eftersom poängen är bara att mjuka upp den för spöstraff.

Utjämning agenter är pulver som absorberar en del av oljorna i hemlagad sheasmör för att hålla den från att separera. De ger också lotionen en mycket krämig, lätt konsistens. Alternativen inkluderar majsstärkelse, ris pulver, kvarts pulver, och bora nitrit pulver. Om du väljer bara en av dessa pulver, tillsätt 2 msk (30 ml) av antingen ris pulver eller majsstärkelse till ett pund (450 g) av lotion. När du lägger silikapulver eller bora nitrit, är nödvändigt endast 1 tsk (5 ml).

Blandnings pulver kan ibland vara fördelaktigt eftersom de absorberar oljor i olika takt och lägga till olika nivåer av jämnhet. Kombinera alla fyra pulver kräver normalt endast en fjärdedel av den normala mätningar för varje; samtidigt kombinera två pulver kräver hälften mätningen. Silica pulver och bora nitrit är i allmänhet den mest oljeabsorberande.

Omrörning pulvren i hemlagad sheasmör innan piska brukar hjälpa att kombinera allt jämnt. En visp eller gaffel fungerar i allmänhet bättre än en sked. Efter blandning måste den sheasmör kylas under vispprocessen för att hjälpa den komma tillsammans i en halvfast form. Ett grunt isbad i en robust skål gör vanligtvis susen. En elektrisk handmixer inställd på den lägsta hastigheten bör ta hemlagad sheasmör till den perfekta konsistensen efter 04:58 minuter av visp.

Hemlagad sheasmör innehåller vanligtvis inte konserveringsmedel och därför bör kylas. En lufttät plastbehållare eller glasburk och svala temperaturer bör hålla det fräscht i flera veckor. De som befinner sig med ett överflöd kan gåva det till andra i vackra förpackningar.

  • Sheasmör behöver kylas.
  • Hemlagad sheasmör kan göras med användning av en livsmedels skala.
  • När du gör läpp hemgjorda shea smör mätning koppar kan vara användbart.