Vad är Hacienda Napoles?

June 30

The Hacienda Napoles är ett spretigt egendom som en gång tillhörde Pablo Escobar, en av de mest fruktade medlemmarna i Medellin drogkartellen i Colombia. Ett område kring nio gånger större än Central Park omges av dödsboet, som inkluderar en spansk kolonialstil herrgård, ett sortiment av andra bostäder, och resterna av Escobar privata lekplats. Under 2007 Hacienda Napoles öppnades som en nöjespark, catering till nyfikna besökare som redan hade peta runt på webbplatsen i åratal.

Fram Escobar dog 1993, Hacienda Napoles var hans högkvarter, och mycket få människor satt sin fot på marken. Escobar upprätthållit en mängd bekvämligheter på plats, inklusive en landningsbana och en stor privat pool, men det mest anmärkningsvärda inslag i gården var förmodligen hans privata zoo, lager med ett sortiment av exotiska djur.

När Escobar dog, hans familj anspråk på godset, men det konfiskerades av den colombianska regeringen, och placeras i vården av den närliggande staden Puerto Triunfo. De flesta av djurparksdjur exporterades till andra djurparker runt om i världen så att de kunde få lämplig vård, men flodhästar var kvar. Flodhästar har lagt till ryktet om Hacienda Napoles; även om Escobar importeras endast fyra, minst 18 räknades på plats senast 2003, och de hade gått vilda.

Eftersom flodhästar kan vara extremt aggressiva och mycket territoriell, ifrågasattes om hur flodhästar kunde fångas och exporteras med framgång, och det var mycket diskussion om vad man ska göra med dem. Som av 2008, var flodhästar i Hacienda Napoles fortfarande roaming platsen tillsammans med besökare, som petade igenom snabbt sönderfallande herrgården, beundrade naturlig storlek skulpturer av kämpar dinosaurier, och spelade på den mark som en gång hade inspirerat sådan fruktan. Vissa kritiker har föreslagit att glorifiera en knarkkung genom att vrida hans privata egendom i en nöjespark i lite dålig smak, men kommunen hävdar att webbplatsen ger nödvändiga arbetstillfällen och att parken innehåller pedagogiska visar om Escobar brott att förstärka idén att han var en brottsling.

Flera flyktingfamiljer tog också upp uppehållet på Hacienda Napoles, i olika Övergiven strukturer på webbplatsen. När Hacienda Napoles förvandlades till en nöjespark, var familjerna flykting teoretiskt tänkt att flytta till mer lämpliga bostäder, även om vissa commen påpekade att det fanns en viss ironi i bostäder offren för Colombias knarkkrig på gården av en före detta knarkkung .

  • Pablo Escobar, chefen för Medellin drogkartellen, höll en flock flodhästar på hans personliga egendom.