Vad är en fast inkomst?

October 26

En ränte kan ha flera definitioner. Det kan definieras som en trygg och oföränderlig räntan på en investering. Till exempel, en del människor köper obligationer, och härleda en säker hastighet av inkomsten från dem. Detta är i allmänhet en låg ränta på obligationerna köpta, men det är dessutom en garanterad och statisk avkastning. I huvudsak alla investeringar med en garanterad avkastning är en fast inkomst.

Mestadels när folk hör denna term, de är benägna att tro att det hänvisar till en pensionsutbetalning eller ett socialförsäkringsintäkter som är fixerad till ett visst belopp. Detta är oftast vad folk menar när de säger att de är på en fast inkomst. Med andra ord, utan att göra ytterligare investeringar som skulle säkra mer inkomster, eller utan att arbeta, personen får bara sin pension eller socialförsäkringsinkomst ibland båda, så att inkomsten inte stiger eller faller.

Eftersom många av de äldre är att hitta, utan en betydande fast inkomst, kan leva få mycket utmanande. Intäkterna stiger inte att rymma stigande priser. Med människor som lever nu längre än någonsin tidigare, kan en liten inkomst att göra för en person gradvis sjunka ned i fattigdom och att inte kunna leva på ett sätt som de är vana vid. Enkla saker som uppgången i priset på bensin kan avsevärt påverka personen med inkomsten, vilket gör det omöjligt eller utmanande att resa, eller att ens ta små nödvändiga resor till livsmedelsbutiker eller läkarens kontor.

Det är därför många finansiella rådgivare betona vikten av investeringar under din livstid som ger en inkomst långt över vad som kan behövas för närvarande. Priserna på idag kan bara förväntas stiga, och det är osannolikt att någon kommer att kunna leva bekvämt på en fast inkomst som har utbetalningar endast sociala avgifter. För detta ändamål många företag upprätta investeringsplaner för sina anställda, såsom 401ks eller pensionsplaner, och många människor privat investera en del av sina medel för att göra livet enklare när de har gått i pension.

En annan typ av ränte kunde betecknas som en omvänd fast inkomst. Det är när du lånar pengar från en långivare och lovar att betala en viss summa varje månad, eller på en vanlig betalningsplan. Det belopp du lovar att betala är satt till ett visst pris, och om inte lånet omförhandlas, står du säkerheten för att betala den uppsättningen beloppet. Med andra ord är betalningsbelopp "fast" och du har gjort en säker löfte att betala det som krävs.

En typ av lån av detta slag, till exempel en fast ränta boränta på ett hus kan visa sig vara en investering. Om du betalar både principen och ränta varje månad på ett bostadslån, kan du faktiskt få behålla en del förutsatt att fastighetspriserna ligger kvar på samma nivå eller öka. Därför, även om du är den person säkra lånet och betala på det, det i slutändan kan betraktas som en investering som hjälper dig när du har en fast inkomst belopp i pension, eftersom du kan sälja hemmet eller inteckning för att öka din inkomst.

  • En säker och oföränderlig avkastning på investeringen kan betecknas som en fast inkomst.
  • Många pensionärer och äldre bor på en liten, fast inkomst.
  • Många låginkomstfamiljer bor på en fast inkomst som inte tillåter för oväntade utgifter.