Vilka är de olika typerna av Home Isolering?

October 23

Det finns många typer av hem isolering som husägare kan välja mellan. De är rankade av R-värde eller förmågan att motstå värme; isolering med ett högre R-värde är mer motståndskraftig. Material som vanligtvis hittas i isolering är glasfiber, cellulosa och stenull. En mängd olika typer av hem isolering existerar inklusive: vadd och filtar, lös-fill, plast skum, stela bräda och reflekterande. Var och en av dessa typer har sina egna fördelar och nackdelar.

Glasfiber är den i särklass vanligaste materialet som används i hemmet isolering. Det är den fluffig, rosa, sockervadd-liknande material som de flesta villaägare är bekanta med. Det är brandsäkra och kommer inte ruttnar. De primära Nackdelarna är att det är inte vattentät så det kan bidra till fukt i hemmet och gnagare tycks också enkelt göra bostäder i den. Glasfiber är också hudirriterande och bör installeras med lämplig skyddsutrustning, en ansiktsmask, och ögonskydd.

Cellulosa isolering är ett brandsäkert material tillverkat av en kombination av behandlat återvunnet papper och trä. Det vunnit popularitet på 1970-talet då återvinning introducerades till allmänheten. Det är bäst lämpad för att blåsas in i befintliga väggar eller behandlas och vattnas till en klibbig substans som kan sprayas på insidan av nya väggar. Vid sprutning är det inte bara en isolering, utan även ett ljudisolerande material. Även om det fortfarande rekommenderas att använda skyddsutrustning vid arbete med cellulosa har det inte visat sig ha några negativa biologiska effekter.

Stenull, även kallad mineralull, är tillverkad av slagg som är en smuts och kalksten biprodukt av ståltillverkningen. Den kombineras med kemikalier och spanns till en fiber. Liksom glasfiber, inte bränna eller ruttnar. Den har en stor fördel jämfört med glasfiber som är att den inte absorberar fukt och därför inte kräver användning av en barriär före installationen. Det gör dock aktie glasfiber "irriterande karaktär.

Av de olika typerna av hem isolering, vadd och filtar är den vanligaste typen. Tillsammans med glasfiber, är det den mest populära slag som används i hemmen idag. Det kan hittas med aluminium eller kartong beklädnad eller utan vänd av något slag. Den vadd utan fasad används främst för att förbättra befintliga isoleringen. Denna typ av isolering är enkel att installera eftersom den redan förklippt i standardbredder, skär enkelt med en mattkniv, och kan enkelt häftas på plats.

Loose-fill hem isolering kommer i påsar eller balar och är tillverkad av samma grundmaterial som vadd och filtar, men till skillnad från vadd och filtar, är materialet inte spunna till en fungerande tyg. Används på vindar och väggar, är denna isolering avsedd att hällas eller blåst. En barriär liknande plast ska installeras innan materialet hälls sedan glasfiber kommer att absorbera vatten. Om blåst, är det nödvändigt med en pneumatisk anordning för att säkerställa korrekt fluff och placering.

Skumplast sprutas på plats. Det överensstämmer lätt till någon form och håller sig på plats där sprayas, vilket betyder att det kan permanent blockera specifika områden av utkast eller fukt. Det används oftast för nybyggnation och placeras runt hemma i väggar, tak och grundområden. Det är resistent mot röta och mögel och kan till och med lägga styrka till väggarna i hemmet. Det är benägen att insektsangrepp och försiktighet bör iakttas speciellt nära marken där termiter verkar dras till det.

Styv bräda hem isolering är tillverkad av en mängd olika material, inklusive asfalt-impregnerad fiberplattor, polystyren, polyuretan, och polyisocyanurat. Det är brännbart, så man måste vara försiktig när man arbetar med styrelser. De är vanligtvis används i nybyggnation eller i betydande rehabbing projekt och kan användas som vägg eller tak mantlar, isolering under innerväggar, eller runt stiftelser. Liksom vadd och filtar, kan panelerna ibland folie ytskikt att reflektera värme. Precis som med plastskumisolering är insektsangrepp ett bekymmer.

Reflekterande isolering är avsedd för extremt varma klimat. Den är tillverkad av aluminiumfolie för att blockera värme. Den kan installeras som ett enda ark eller för maximal effektivitet, i flera lager med utrymme emellan.

  • En ansiktsmask ska användas vid isolering installationen.
  • Frigolit isolering används normalt på ytterväggar.
  • En rulle av isoleringsmaterial av mineralull.
  • Spray skumisolering ökar energieffektiviteten.
  • Akustisk isolering kan användas i hemmen.