Vad är en personlig Hot Tub?

November 18

En personlig badtunna kan avse antingen en en-personer badtunna avsedd för personligt bruk, eller en multi-personer badtunna som används i hemmet i stället för på en offentlig plats som ett hotell eller gym. Generellt sett är en personlig badtunna endast av en eller två personer, och sådana baljor är inte öppna för allmänheten. En enmans personliga badtunna är utformad för att hålla bara en person i taget, och den är konstruerad ungefär som andra, större hot tubs men i mindre skala.

Badtunnor är fylld med vatten som värms upp av en intern värmare eller extern vedeldad kamin. Många badtunnor har jetplan som driver vatten riktat, vilket skapar en masserande effekt på användaren. En personlig badtunna skiljer sig från andra badtunnor i storlek bara, och när man väljer en personlig badtunna, bör man välja en modell med samma egenskaper som en full storlek badkar. Man bör också se till att sitta i badkaret innan de köper för att se till att det är bekvämt och strålarna tar upp de delar av kroppen är i störst behov av massage.

En av fördelarna med en personlig badtunna är den kunskap som badkaret är väl underhållna. Offentliga badtunnor brukar värd många människor under hela dagen, och det är svårt att veta hur ofta och hur noggrant badkaret rengörs. Badtunnor kan vara grogrund för bakterier, som orsakar sjukdom eller andra hälsofrågor; en personlig badtunna ägs och underhålls av ägaren, vilket innebär att han eller hon har kontroll över sanering av badkaret. En person badkar är mycket lättare att rengöra också, eftersom de är mycket mindre, även om de kräver samma typ av underhåll som större, offentliga baljor.

En personlig badtunna kan värmas med hjälp av en elektrisk hook-up som kör en intern värmare. Andra tubs är gas eller ved; vedeldade badkar är mycket billigare att driva än andra typer av värmesystem, men vattentemperaturen kommer inte att vara så konsekvent. Sådana baljor kan också placeras på platser bort från huset eller eluttag, eftersom den inte behöver någon el att köra - om inte, naturligtvis, badkaret har även jetplan som hamnar utanför en elmotor.

  • Personliga badtunnor installeras hemma för privat bruk.