Vad är en programmerbar Chip?

December 3

En programmerbar chip är en elektronisk komponent som innehåller en serie instruktioner som exekveras varje gång chipet fungerar. En del av dessa marker har fasta programmering, medan andra innehåller omskrivbar kod. Dessa marker är en hörnsten i modern elektronik; de är närvarande i nästan varje elektronisk apparat. I de flesta fall är dessa marker ge information till ett centralt system eller översätta insignaler till kommandooperationer.

Byggandet av en programmerbar chip är mycket likt alla andra mikrochip. En serie av halvledande anordningar anslutna med interna kretsar och elektroniska komponenter är bundna till ett skikt av halvledande material. Dessa marker är gjorda mestadels av plast och silikon med några olika metaller som utgör resten. Eftersom materialkostnaden för den genomsnittliga programmerbara chip är extremt låg, de är enkla att tillverka och kan inkluderas i någon elektronikenhet med lätthet.

Detta chip innehåller ett grundläggande program som exekverar när chipet är aktiv. Detta program kan översätta en signal till en annan, ut en bit av data från en sensor eller göra en beräkning baserad på ingång. Med andra ord kan en programmerbar chip gör nästan alla uppgifter ges till den av dess programmerare. Dessa marker begränsas bara av storleken på programmet och begränsningarna i den anslutna enheten.

För att fungera måste en programmerbar chip som skall aktiveras. Vissa marker är aktiva när de har makten, medan andra endast aktiveras när det behövs. Den grundläggande funktionen av chip är densamma i båda fallen. De får input, ofta en signal eller liten bit data, och manipulera då att bidrag till en ny form och skicka den vidare. Dessa nya data kan gå till ett större system för bearbetning, ett användargränssnitt eller ens någon annan programmerbar chip.

En av de viktigaste jobben för dessa marker bearbetar indata från användaren. En programmerbar chip inuti en elektronisk anordning kommer att läsa en knapptryckning eller liknande ingång och översätta det till information för deviceâ € s centrala processorn. På liknande sätt är det vanligt att hitta dessa marker är anslutna till alla möjliga olika sensorer i enheter, från mobiltelefoner till bilar. Dessa marker ta information från sensorn och översätta det samma sätt som de gör med användargränssnitt.

Medan vissa av dessa marker fungerar helt oberoende av ett centralt system, många programmerbara chips har kopplingar till en huvudprocessor. Denna centrala processorn är mycket mer komplex än flisen, även om det fungerar på ett mycket liknande sätt. Huvudsystemet tar all kopplad information från markerna och samlar det till ett användbart format. Därifrån kan den göra en rad olika saker beroende på dess övergripande funktion.