Vad är turist Literary?

November 9

Litterär turism är det praxis att besöka städer och platser med anknytning till skönlitteratur och deras författare. Kombinera litteratur med resor och kulturupplevelser, är litterär turism ingalunda en ny förekomst och har utövats i flera århundraden. Användningen av elektronisk utrustning för att delta i den litterära turismen erfarenhet har blivit populär och har lagt till några nya vändningar till denna form av turism.

Ett intresse för att resa till platser förknippade med poeter och romanförfattare växte i den 19: e talet, då enligt historiska konton, började nyfikna resenärer besöker hemmen, gravar och smultronställen av kända författare. Resenärer besökte också de platser och städer som beskrivs i berömda dikter och romaner. Under denna tid var Stratford, England memorialized för Shakespeare, medan Abbotsford, England, vördades för Sir Walter Scott. De Bronte systrar ihågkommen för sitt hem i Haworth, England.

Korsar gränserna mellan litteratur och kulturstudier, litterär turism inbjuder läsarna att göra fiktiva upplevelser levande. Litterär turism gör resenärer att fördjupa sig i den lokala kulturen, och samtidigt öka deras kunskap om författare och litteratur. För att tillgodose smaker av denna specialiserade grupp resenärer, har många städer utnyttjat detta fenomen genom att skapa promenader och cykelturer av kända författare hem, de platser där de skrev, och tavernor de kan ha besökt.

Till exempel, London, England, har turer som ära Arthur Conan Doyle Sherlock Homes. En tur inkluderar ett hus tillägnad fiktiva karaktärer från romanen. I Irland, ett Dublin Literary Pub Crawl inbjuder turister att gå i skorna av författare som James Joyce, Oscar Wilde, George Bernard Shaw och WB Yeats. Den rundvandring styrs av aktörer, och gästerna är välkomna att delta i en litterär frågesport med priser.

Utvecklingen av elektroniska apparater för att läsa böcker har väckt nya innovationer inom litterär turism, med författare som skriver romaner som erbjuder läsarna möjligheten att en virtuell reseupplevelse eller ett nytt sätt att njuta av ett resmål. Reseguider i vissa av dessa romaner tillåter läsaren att besöka platser på distans eller samla information för en semester. Vissa elektroniska litterära turism romaner uppmuntrar läsarna att besöka en stad genom att involvera dem i ett spel där poäng ges för att besöka olika platser. Ett exempel är en roman av den japanska författaren Higashi Moriyama, som samarbetar med staden Kyota, Japan, för att dra turister till staden.

  • Bokhandlar har ofta sektioner tillägnade lokala historiska platser.
  • Litterär turism kan hjälpa besökarna fördjupa sig i den lokala kulturen i ett resmål.
  • En Dublin, Irland, litterär turné frekventerar områden där författare som James Joyce gick.
  • London, England, ger turer som fokuserar på Sherlock Holmes.
  • Turister kan besöka håll för irländska författaren Oscar Wilde under en pubrunda i Dublin.