Vad gör en Ridgerunner göra?

April 19

En Ridgerunner fungerar som en guide, pedagog, och regeln upprätt på bergsstigar. Den specifika titel Ridgerunner är nästan exklusivt till de som arbetar längs Appalachian Trail i bergen i USA, men proffs som arbetar för regionala och nationella parker på andra håll i världen utföra många av samma arbetsuppgifter. Ridgerunners se till att besökarna njuta av sin tid på berget samtidigt vistas tryggt och bevara skönheten i den omgivande miljön.

När ridgerunners möter vandrare på ett spår, kommer de brukar sluta att göra konversation och svara på alla frågor de har. En Ridgerunner kan förklara historien om en viss bana, beskriva träd och vilda djur, och ger tips om intressanta saker att titta efter när vandring. Dessutom påminner en arbetstagare besökare om vikten av att bevara sin omgivning, uppmuntra dem att packa ut sina sopor och motstå frestelsen att pendlade bort av etablerade stigar.

Förutom att hjälpa vandrare och turister hitta i bergen, ridgerunners se upp för misstänkt aktivitet, bränder och andra potentiellt farliga händelser som kan hota besökare och djurliv. En Ridgerunner vandringar regelbundet sina utsedda spår, observera och rapportera risker så att de kan hanteras korrekt. Om vandrare finns bryta regler kan Ridgerunner utfärda en varning eller informera brottsbekämpande rangers av problemet. Ridgerunners ofta är inblandade i trail underhållsuppgifter samt att bevara säkerheten besökaren. De tydliga loggar och skräp, beskär träd och buskar längs gångbana, och plocka upp skräp.

De flesta ridgerunners bära en hel del förnödenheter och utrustning när vandring sina spår. De är utrustade med första hjälpen kit, akut livsmedelsbistånd och vattenförsörjning, radioapparater och mobiltelefoner. Många ridgerunners bär också Global Positioning System (GPS) enheter för att bekräfta sin exakta platsen i händelse av en nödsituation. De kan förmedla GPS-koordinater för att rädda lag om vandrare är allvarligt skadad och kan inte göra det till ranger stationer för egen kraft.

En person som vill bli en Ridgerunner behöver oftast hålla minst en gymnasieexamen och har erfarenhet av att arbeta eller vandring i bergsområden. Föregående kunskap om specifika spår är till stor hjälp i att landa ett jobb. En hoppfull Ridgerunner kan läsa om öppna positioner och ansökningsförfaranden genom att kontakta ranger stationer eller besöka statliga park tjänste webbplatser. Många människor börjar sina natur karriär i Ridgerunner jobb, få den erfarenhet och kunskap som krävs för att gå vidare till en park ranger eller naturvårdare position i framtiden.

  • Ridgerunners är oftast människor som tycker vandring och har lång erfarenhet i bergsregioner.
  • Ridgerunners övervaka och säkerhetsbestämmelser för vandrare i bergsområden.