Vad är några olika typer av Chowder?

April 17

Vare sig som en enkel måltid under sommaren eller som en varm maträtt att värma upp under den kalla vintern, är chowder ett bra sätt att gå. En av de trevligaste sakerna med denna maträtt är att det finns flera olika typer, vilket gör det möjligt att njuta av den regelbundet utan att behöva äta samma gamla sak. Här är några exempel på de olika slag, samt förslag på hur att tjäna dem.

Generellt sett de flesta chowders är en krämbaserad soppa skapelse som innehåller mjölk, grädde och potatis med några örter för smak. Utöver detta grundrecept, det finns ett antal sätt att förbereda chowder, med varje variant har sin egen unika smak. Ofta de olika slag kommer från specifika regioner runt om i landet, och vinna popularitet som människor flyttar runt.

Kanske de enskilt mest populära typer är de som är baserade på olika typer av marint liv. Fisk chowder kan komma i flera former, och räkor en favorit längs Gulf Coast i USA. I New England, är musselsoppa hittas i nästan varje restaurang från Baltimore och sträcker sig upp till Maine. Corn chowder, rik med hela kärnor av majs i en krämig bas och små bitar av potatis, kommer från Mellanvästern delen av landet.

Ham chowder gjorde sitt första framträdande som ett bra sätt att använda upp rester av skinka middag runt helgerna, att bli en favoriträtt för att fira nya yearâ € s dag i Virginia och North Carolina området. Tillsammans med dessa typer, det finns andra varianter och kombinationer som finns över hela landet, ofta kombinera mer än ett huvudingrediens i en smakrik blandning.

Medan antalet konserverade varumärken har frodats under de senaste 20 eller så åren, många människor fortfarande föredrar att gå med en soppa som är beredd hemma, kokta långsamt i en lerkruka potten eller tillåtas tjockna och sjud i ett lager kruka på en låg inställning. Som med många typer av aromatiska soppor, förbereder chowder från grunden har den extra fördelen av att skapa en doft som kan omfatta hela hemmet, sätta munnar att vattnas i väntan.

De flesta purister insistera på att lite behövs för att följa med bra chowder. Enkelt bröd och kanske en sallad är mer än tillräckligt i vägen för ackompanjemang. Beroende på den del av landet, kan den serveras med kex, majsbröd muffins, knaprig rullar, bröd pinnar eller bitar av franskbröd. Ett bra sätt att kombinera de två är att förbereda bröd skålar och sedan fylla dem med ångande varm chowder som du väljer.

Som en rejäl och praktiskt sätt att använda vanliga ingredienser och resterna att göra en god måltid, har chowder en speciell plats i hjärtat hos många människor. Enkelt att göra och roligt att äta, recept finns i överflöd i kokböcker och på nätet.

  • Abalone kött kan användas i skaldjurs chowders.
  • Majs är en huvudingrediens i corn chowder.
  • New England clam chowder kan hittas i de flesta restauranger från Baltimore till Maine.
  • Många kokböcker inkluderar recept för olika typer av chowder.