Vad är en RS 232 Transceiver?

November 1

En RS 232 transceiver är en typ av kommunikationsenhet som gör att data kan skickas och tas emot trådlöst. Termen "RS 232" indikerar en "rekommenderad standard" uppsättning regler som används av alla kompatibla enheter. Denna kommunikationsprotokoll har vanligen används som datorserieportar i det förflutna, och fortfarande är anställd på vissa specialiserade enheter. RS 232 sändtagare används ofta för att koppla en dator och en perifer utan att använda en fysisk kabel.

Standarder för RS 232 var först släpptes 1962. Riktlinjerna för denna metod för kommunikation ange storlek och stiftuppsättning utrustningstillverkare, samt de nödvändiga elektriska attribut RS 232-anslutningar. Dessa standarder kommunikations var allmänt omfamnas av många olika elektronikföretag, och RS 232-portar och kablar var vanliga funktioner på persondatorer under flera decennier.

De lågspänning signaler som skickas med ett RS 232-gränssnitt är oftast inte förstärks. Som ett resultat, anslutningskablar har en begränsad nyttjande utbud på cirka 50 meter. En RS 232 transceiver kan ta signalen och omvandlar den till en infraröd (IR) eller formatet radiofrekvens (RF). Detta gör att data kan skickas trådlöst utöver den begränsade kabelområdet. En andra sändtagare placeras typiskt i en avlägsen plats för att återomvandla den trådlösa signalen till det ursprungliga formatet.

En mängd olika enheter kan kommunicera trådlöst via en RS 232 transceiver. Skrivare, till exempel, kan placeras på en sida av ett kontor och används utan kablar. Datalagrings enheter såsom externa hårddiskar eller filservrar kan också kopplas trådlöst på detta sätt. Vissa data backup-enheter, inklusive bandarkiv enheter, fortsätter att använda RS 232 transceiver kommunikationsprotokoll.

Signal stift på ett RS 232 gränssnitt kan styras individuellt med hjälp av datorkommandon. Denna funktion gör det relativt enkelt för praktiker och enhets designers att bygga anpassade enheter och kontrollera dem med grundläggande programvara. Enkelheten i detta gränssnitt gör formatet populärt för hobby projekt, såsom mobila robotar.

Medan dessa typer av transceivrar kan vara användbara, har de även flera nackdelar. Genom modern standard, är RS 232-formatet långsam. Information kan skickas vid mycket högre hastigheter använda mer avancerade protokoll, såsom trådlösa Universal Serial Bus (USB). Många äldre trådlösa enheter stöds inte längre av sina tillverkare och majoriteten av nya datasystem kan inte direkt samverka med RS 232 produkter.