Vad är en Best Ansträngningar Erbjudandet?

November 2

Precis som med den starkt engagemang offret är den bästa insatser erbjudande ett arrangemang där en agent går med på att ta på sig uppgiften att sälja värdepapper på uppdrag av ägaren. Det finns emellertid en viktig skillnad. Med en bästa insatser erbjudande, inte agenten inte garantera att försäljningen kommer att ske inom en given tidsram eller att en viss mängd intäkter kommer att realiseras från satsningen. Samtidigt innebär agenten lovar att göra en rimlig ansträngning för att sälja erbjudandet, och kommer att hålla det bästa för kunden i åtanke.

Tecknings agenter som begår till bästa för erbjuder tjänster ofta finns investmentbanker. Arbeta med det emitterande bolaget, kommer investeringsbanken analyserar erbjudandet, titta på ett antal faktorer som har någon relation till säkerheten. Dessa faktorer kan inkludera recensioner av tidigare resultat, nuvarande ställning på marknaden, och den projicerade resultat baserat på allmänna marknadsvillkoren. Detta gör att agenten att komma med särskilda strategier för att sprida tillgängligheten av erbjudandet, fastställa minimipriser som ofta nämns som den bästa frågar, och förhandla med intresserade investerare för att få bästa möjliga pris.

Det finns vissa fördelar för både säljare och agent som arbetar med en bästa insatser som erbjuder strategi. För agenten, finns det möjlighet att förverkliga en fin provision från att kunna sälja erbjudandet till bästa möjliga pris. Ur detta perspektiv har agenten stor kontroll över processen av försäljningen. Agenten är fri att förkasta anbud som kan motsvara ett minimipris, men inte når upp till vad agenten ärligt tror är ett rimligt pris för tillgången. Att gå för bästa pris är inte bara ekonomiskt givande, men en agent som utvecklar ett rykte om att få den bästa försäljningspriset för klienter är skyldig att ha gott om arbete.

För säljaren, som arbetar med en kompetent agent med erfarenhet av de bästa insatser erbjudandet tillvägagångssätt kan också vara en positiv upplevelse. För det första finns det kunskap som agenten kommer att gå för bästa möjliga pris. För det andra, inte säljaren inte spendera mycket i vägen för att främja försäljningen alls; agenten tar hand om dessa funktioner. För det tredje kan säljaren vara säker agenten kommer inte att acceptera ett lågt pris bara för att slutföra affären. I själva verket kan agenten avstå belöningen för en snabb provision att råda säljaren att hålla fast vid erbjudandet för ett litet tag till. Detta händer ofta när agenten har anledning att tro att erbjudandet kommer att betinga ett bättre pris i sex månader eller ett år.

  • Tecknings agenter som begår till bästa för erbjuder tjänster ofta finns investmentbanker.
  • En agent går med på att sälja värdepapper på uppdrag av sin ägare i en bästa insatser erbjudande.