Rengöring Kakel och Grout

August 13

Chanserna är goda att ditt badrum är täckt av kakel och injekteringsbruk-det är bara hur de flesta badrum är nu. Kakel och injekteringsbruk plan kan se bra ut på ett badrumsgolv, väggar och dusch, men du måste vara medveten om hur man effektivt rengöra den. Face it: badrummet är inte ett rum som förblir ren lätt. Badrummet måste rengöras regelbundet och ofta för att det ska vara rent i någon grad. Även om du kanske inte har att rengöra kakel och injekteringsbruk så ofta som, säg, kanske du vill rengöra toaletten, om du vill att din kakel och injekteringsbruk att stanna ren och snygg, måste du rengöra den regelbundet och använda rätt teknik.

Brickan i sig är super lätt att rengöra, och inte ta för mycket skurning. Om kakel är på golvet, behöver du bara tvätta golvet med såpvatten och låt det lufttorka. Med backsplash eller dusch kakel, behöver du bara använda en trasa istället, och se till att du torkar verkligen ner kakel ytor för att ta bort eventuella fläckar eller mystiska ämnen.

Det finns något att ha i åtanke, men som du rengör din kakel. När du rengör ditt badrum, är det lämpligt att använda blekmedel så att du kan döda någon lurar bakterier, bakterier, mögel, eller något annat inte så stor. Om du använder blekmedel, se till att skölja bort kakel ytorna riktigt bra, för om du inte gör det, då får du en pudrig blekmedel rest som kan utgöra en hälsorisk för dig och din familj. Så, bara se till att du skölja bort all blekmedel, och om det finns en film efter kakel torkar, skölj sedan av den igen. (Detta är vanligtvis ett större problem vid rengöring kakel i dusch och runt badkar.)

Rengöring injekteringsbruk, till skillnad rengöring kakel, är mer av ett projekt, och tar några speciella verktyg och tekniker. Första sak att göra är att skaffa ett par gummi eller latexhandskar för dig att bära medan du rengör; du kommer att komma i kontakt med några nötande material och vill hålla händerna fin och ren! Om din injekteringsbruk är särskilt smutsig eller smutsiga, men du vill investera i en mer tunga injekteringsbruk renare. Om din injekteringsbruk är inte så illa, då kan du komma undan med bara några tunga blekmedel baserat rengöringsmedel.

Spreja rengöringsmedlet på bruket, och låt det sitta i några minuter. Så hård skurborste eller en injekteringsbruk borste och skrubba bort på bruket. Något du måste komma ihåg är att du mycket väl kan ha att spendera mycket tid skrubb en liten del av injekteringsbruk för att få det helt rent; inte nöja sig med halv ren injekteringsbruk, utan snarare framhärda tills din injekteringsbruk är helt ren.

När du har gjort den första skrubba, skölj injekteringsbruk sedan spraya svår rena fläckar med en intensiv blekmedel renare och låt det sitta i ca tio minuter till. Detta säkerställer att formen, mögel och bakterier är fullständigt dödas. Avsluta jobbet genom att göra något mer intensiv skrubba med skurborste, skölj, och du kommer vara bra att gå! Om du vill behålla din injekteringsbruk ren och mousserande, sedan tillämpa vissa injekteringsbruk tätningsmedel för att skydda den och göra mindre städning touch ups då och då för att se till att bruket håller sig fräsch och ren.