Vilka är de olika användningsområden för ett 3,5 mm hörlursuttag?

May 3

En 3,5 mm hörlursuttag, som ibland kallas en 1/8 tums hörlursuttag av amerikanska användare, är en mångsidig jack finns i många moderna elektronik. Medan specificerad som ett hörlursuttag, är 3,5 mm hörlursuttag kan utföra en mängd olika verksamheter. Detta uttag kan användas för att överföra video när den används med videokameror och smartphones, och att koppla upp spelsystem till en TV. Amatör radioapparater använder detta uttag som en monofon, och vissa mikrofon enheter för musiker använder denna ingång. Även om inte lika populär som en port universal serial bus (USB), är detta uttag också användas för att överföra data med vissa enheter.

Mestadels vanligt är 3,5 mm hörlursuttag används för hörlurar och hörsnäckor. Om någon är med hörlurar för att lyssna på ljud från en dator, en miniatyr musikspelare, tidiga CD-skiva (CD) eller kassettband spelare, eller nästan någon annan enhet som spelar upp ljud, är en 3,5 mm-uttag sannolikt används. Det enda undantaget är mobiltelefoner, som ofta använder 2.5mm uttag. En 3,5 mm kan skapa antingen mono- eller i stereoljud, beroende på ljudkällan.

När en videokamera eller smartphone spelar in video, måste det utgång som video för att göra det watchable på en TV. Direkta utgångs metoder använder ofta ett 3,5 mm hörlursuttag, eftersom uttaget kan utgång både ljud och video. Beroende på kabeln, kommer det antingen mono- eller i stereoljud matas. Samma kablar används för att ansluta digital video disc (DVD) spelare och många spelsystem för TV-användning och att ansluta stereoapparater till stora ljudspelare.

Tillsammans med att överföra ljud, kan ett 3,5 mm hörlursuttag också användas som en ljudingång. I denna arena, mestadels radioamatörer använder denna jack; vissa mobiltelefoner använder också detta för att bära ljud. Tidiga mikrofoner och några moderna versioner, för musiker använder 3,5 mm-uttag. Dessa används främst för att spela in på kassettband med monoljud, men vissa kan spela in på CD-skivor eller att mata in ljud i en dator.

Dataöverföringen är vanligt för många enheter, eftersom de håller bilder, filer och andra dokument som behöver gå från enheten till en större dator. Den vanligast använda domkraft här är en USB-port, eftersom det är mer mångsidig för detta, särskilt med datorer. Medan USB är mer populär, är 3,5 mm hörlursuttag används med vissa enheter, de vanligaste är grafräknare och vissa amatör radioapparater.

  • Öronsnäckor och en 3,5 mm hörlursuttag.