Hur väljer jag det bästa sömnapné Tandläkare?

May 1

För att välja den bästa sömnapné tandläkare, det första kan vara en god idé att forskning tandläkare i ditt område som har erfarenhet att behandla denna sömnstörning. Överväg faktorer såsom kostnader och rykte. Om du har tandvårdsförsäkringen, kanske du vill ta reda på vilka specialtandläkare acceptera ditt försäkringsbolag. Många individer söker efter en sömnapné tandläkare finna att rekommendationer från vänner och grannar kan vara hjälpresurser. Webbsidor och andra resurser som tillhandahålls av lokala tandläkare kan ge användbar information om behandlingar som de erbjuder för personer som lider av sömnapné.

Sömnapné är en sömnstörning där en individ kontinuerligt slutar andas under perioder av ca 10 sekunder under sömn. Ett vanligt symptom på detta sömnstörning är högljudda snarkningar. Det är normalt orsakas antingen av en obstruktion i luftvägarna eller av hjärnans oförmåga att befalla normal andning.

Tandläkare som behandlar sömnapné kan ordinera användning av en sömnapné maskin. För att använda en maskin, en patient fäster en mun vakt till hans eller hennes mun innan sömn. Maskiner som denna bör hjälpa drabbade individer andas normalt genom att öppna sina övre luftvägarna.

Inte alla tandläkare erbjuder behandlingar sömnapné. Det kan vara en bra idé att använda Internet eller en telefonbok för att lokalisera dentala specialister inom ditt område som behandlar denna sjukdom. Ibland kan det vara nödvändigt att kalla olika tandläkare för att fråga. I vissa fall kan en tandläkarens representant kunna rekommendera namnet på minst en sömnapné tandläkare.

När du har hittat en tandläkare som erbjuder sömnapné behandling, kan det vara en bra idé att lära sig om kostnaderna för behandlingen. En person som har en tandvårdsförsäkringen plan bör se till att en sömnapné tandläkare tar sin försäkring. Denna information kan också vara tillgängliga via ett enskilt försäkringsbolag.

Om du upptäcker att du har ett val av flera potentiella sömnapné tandläkare, kanske du vill överväga metoder för behandling och erfarenhet eller anseende. Även om det är vanligt att en sömnapné tandläkare att föreskriva användningen av sömnapné maskiner, andra tandläkare föredrar alternativa metoder. Till exempel kan vissa tandläkare gynnar kirurgisk behandling medan andra kan ordinera beteendeterapi.

Patienterna känner sig ofta säkrare att använda tandläkare som har haft erfarenhet att behandla sömnapné. I vissa fall kan tand webbsidor och andra resurser lista patientens rekommendationer. Om du känner någon som har också behandlats för sömnapné, kanske du kan få en rekommendation från honom eller henne.

  • En man med sömnapné.