Vad betyder en Corporate Travel Agent gör?

May 2

En företags resebyrå ger restips, forskning och bokningstjänster för företagskunder. Corporate resebyråer hjälpa företagsledare och anställda för att göra planer affärsresor i enlighet med företagets policy för resor, samt att se till att affärsresandet är klar på ett sätt som respekterar anställd och affärs schemaläggning samtidigt minska kostnaderna. Företags resebyrå kan arbeta i huset för ett företag eller kan vara tillgängliga för företagets personal via en webbplats eller särskild telefonlinje. Förutom att underlätta regelbundna affärsresor, kan en företags resebyrå också hjälpa företaget att organisera gruppresor till företagskunder teambuilding händelser eller stora möten och kongresser som sponsras av ett företag.

Många arbetare är skyldiga att bedriva affärsresor, några ganska regelbundet. En företags resebyrå gör jobbet för att söka efter flygpriserna, hotell och hyrbil företag och sedan boka resor för den anställde. Detta förhindrar inte bara den anställde från att göra researrangemang under arbetet, men företagets resebyrå kan använda sin expertis för att säkra de bästa priserna för den anställdes resor. Detta hjälper till att förhindra oavsiktlig överskridanden av anställda som får lämna dyrare researrangemang för sig själva på grund av brist på information om deras alternativ. I situationer där ett företag har omfattande politik för anställdas resor, kan arbetet i ett företags resebyrå bidra till att förhindra brott mot denna policy genom att se till att alla researrangemang uppfyller kriterierna företagsresor.

I situationer där ett företag behöver för att samordna gruppresor till en off-site utbildning mötesplats, kan resebyrån forskning och sedan boka de nödvändiga researrangemang för alla som kommer att delta i evenemanget. I vissa fall kan resebyrån också boka resor för anställda som har vunnit resor som företag incitament. Agenten kan också föra detaljerade register över arbetstagare och deras resepreferenser, att se till att de anställda kan få förmånliga platser på flygplan och att en anställd får kredit för hotellvistelser och flyg genom leverantörslojalitetsprogram.

Att få ett företags resebyrå jobb är ofta en fråga om att fylla lämplig resebyrå utbildning i den jurisdiktion där en person önskar arbeta. Beroende på var en blivande resebyrå lever, kanske han kan få utbildning genom ett yrkesutbildning eller yrkesskola eller ens genom ett community college. I vissa fall kan resebyråer utbildas på jobbet. Företags resebyrå kan också söka specialiserad certifiering för affärsresor agent arbete samt certifieringar från specifika reseförsäljare. Hon kan börja arbeta som en allmän resebyrå genom en agentur eller som en oberoende, hem-baserade agent. När hon lägger till sin erfarenhet, kan hon kunna få ett jobb som arbetar för ett företags reseföretag eller ett företag som behöver in-house stöd affärsresor.

  • Corporate resebyråer kan hjälpa kunder med bagage.
  • Corporate resebyråer gör flyg bokningar för företagskunder.
  • Corporate resebyråer kan boka hotell för anställda.
  • Corporate resebyråer hjälpa kunder se till att de har tillgång till de resurser de behöver för att slutföra sitt arbete under resa.
  • En företags resebyrå kan ordna bil transport.