Vad är spegel Erised?

April 28

The Mirror av Erised är en magisk föremål som tydligt är med i den första Harry Potter-roman, Harry Potter och de vises sten (släpptes i USA som Harry Potter och de vises sten). Namnet på objektet är faktiskt en smart vits, som spegelbilden av "Erised" är, naturligtvis, önskan. The Mirror of Desire speglar den mest djupgående önskan hos den person som står framför den, visa honom eller henne sublimt nöjd.

Läsarna först introducerades till Mirror i Erised när Harry Potter möter det förvaras i ett sidorum när flyr Argus Filch. Ramen av spegeln bär orden "Erised stra ehru oyt Ube cafru oyt på wohsi", som då omvänd läst "Jag visar inte ansiktet men ditt hjärtas önskan." Harry Potter ser i spegeln och ser sina föräldrar och familj, stretching tillbaka i många generationer. När han tar sin vän Ron tillbaka till rummet för att titta i spegeln, ser Ron själv som en mycket framgångsrik Hogwarts student, hålla positionen som chef Boy och hyllas av sin familj.

Även Harry inte förstå hur spegel Erised fungerar, blir han besatt av den och returnerar natt efter natt. Albus Dumbledore blir medvetna om detta, och verkar en natt för att berätta Harry att spegeln flyttas, och att han inte ska leta efter det. Dumbledore klargör också vad spegeln gör, berätta Harry att spegeln inte förutsäga framtiden eller spegla verkligheten, utan snarare önskningar betraktaren. När Harry frågar Dumbledore vad han ser, säger Dumbledore att han ser sig själv som håller ett par strumpor, som kanske inte är riktigt sant.

The Mirror av Erised återgår i slutet av boken som den sista utmaningen i en serie av pussel som används för att skydda de vises sten. Dumbledore förtrollar spegeln så att det kommer att ge stenen till någon som vill hitta stenen, men inte använda den. När Harry tittar i spegeln, verkar stenen i fickan.

Trots att avspegla av Erised är sällan nämns efter den första boken, kan det fortfarande spelar en roll i Harry Potter-böckerna, förutsatt att det inte har förstörts. Det ger också en viktig lektion i boken, eftersom utöver reflekterande önskningar, ger spegeln också ledtrådar till vilken typ av person som söker in i den. Harry, hjälten, har ädla önskningar som läsare kan sympatisera. Voldemort, som framställs som giriga och själviska, inte kan låsa upp nyckeln i spegeln och få de vises sten, vilket tyder på att den endast kan innehas av de rättfärdiga.