Vad är en Roofing Hoist?

August 16

Ett tak hissa är en anordning för att lyfta tunga takmaterial från marken till taket på en byggnad på ett säkert och snabbt. Några olika typer av tak hissa existerar; de två vanligaste mönster är stegen hissa och swing trålen lyftanordning. Stegen modell kräver en metallstege som att fungera. Svängbalkmodell monteras direkt på taket på en byggnad och använder en trissa system för att lyfta material till taket. Varje modell förhindrar takläggare från att behöva bära bältros och andra tunga material för hand upp för stegen.

Stegen takläggning hissa används betydligt oftare än andra modeller. En normal aluminiumstege kan användas med detta system i de flesta fall, eftersom lyftdonet själv monterad till stolparna i stegen. Det lyfts och sänks med hjälp av en vev system eller en motordriven lyft system som utnyttjar kablar för att dra de tunga laster. Storleken på maskinen, av motoreffekten, och den typ av stege som används kommer att diktera hur mycket vikt kan lyftas vid en given tidpunkt. Bara om alla tillverkare kommer att lista vikt systemets kapacitet tydligt på maskinen.

En av de största nackdelarna med stegen takläggning uppfordringsanläggningen är dess beroende av stabiliteten i stegen. Den takläggare måste se stegen är korrekt placerad för att undvika tippning eller wobbling, men ibland andra faktorer bortsett från takläggare ursprungliga placering kan påverka stabiliteten av enheten. Om stegen är instabil, kan materialen lyfts också blivit instabil och falla, vilket kan leda till skador på material eller marken, eller till skada för eventuella åskådare på marken.

En swing beam tak lyftanordning är lämplig för att lyfta tyngre laster till högre höjder. Ett sådant system används vanligen på större byggnader i stället för på ålderdomshem, och detta system används vanligen på platta tak snarare än spetsiga sådana, men inte uteslutande så. Ett inneboende problem med denna design är behovet av att dra komponenterna i denna ofta stora maskinen på ett hustak. Detta kan vara svårt, och ställa upp på maskinen kan ta lite tid. När den är inställd, kommer dock gungan balken takläggning hissa kunna dra extremt tunga laster av material, och det kommer i allmänhet att kunna lyfta laster till en högre höjd.

  • En takläggning hissa gör det lättare att installera bältros på en brant tak.