Vad är Curves?

May 13

Curves finns ett fitnesscenter, ett träningspass idé och en franchise av små klubbar hälsa främst inriktad mot kvinnor som grundades av Diane och Gary Heavin 1992. Franchising företaget, så att folk kunde köpa sin egen Curves plats, började 1995. Den första Curves gymmet öppnade i Harlingen, Texas, 1992 och erbjöd ett unikt träningsprogram för kvinnor, men i några stater, kan män gå med i programmet också.

I huvudsak är det träningsprogram tillgängliga för människor i alla fitness nivåer, även om folk med några skador eller problem med återkommande smärtor i lederna eller ryggen bör rådfråga en läkare först. Personer arbetar på sin egen nivå, och privat utbildning ges till alla som ansluter. Dessutom, eftersom människor träna, en anställd håller ett öga på dem och se till att de upprätthåller lämpliga poser och positioner när du använder specialdesignade träningsmaskiner.

Grund träning är densamma för de flesta människor. Träningsmaskiner är placerade i en cirkulär form. De flesta maskiner har en återhämtning styrelse i mellan, där personen kan göra någon typ av aerob steg eller helt enkelt vila mellan maskinerna. Musik i bakgrunden ingår även riktning för att byta maskiner efter en minut har passerat. Träningen går igenom cirkeln eller krets två gånger, vilket ger en 30-minuters träningsprogram.

De maskiner avsedda för Curves använder hydraulisk resistans, så det finns inget behov av att ändra vikterna. Detta innebär att om en person använder återställnings styrelser att göra någon typ av aerob steg i mellan maskiner, kan hon hålla henne pulsen vid högre "aerob" nivå, som upprätthålls genom hela träningen eftersom det finns lite driftstopp. Pass kan intensifieras genom att göra en större mängd repetitioner på varje maskin, och av intensiteten i de aerobiska stegen på indrivnings brädor. Träningen omfattar även praktiskt taget alla större muskelgrupp som personen arbetar kretsen.

En av de bästa punkterna i Curves programförsäljnings är den korta tid det tar att slutföra ett träningspass. Företaget rekommenderar folk träna tre gånger i veckan, och studier på träningen inte visar det hjälper till att öka ämnesomsättningen, bränna fett, och främjar också bygga muskelmassa. Människor som vill gå ner i vikt snabbare kan göra det genom att lägga till ytterligare träning, men för människor som precis har börjat, kan tre gånger i veckan känns som lagom.

Curves är inte en vanlig hälsoklubb. Få anläggningar har duschar, och de flesta har inte någon annan typ av klasser eller alternativ till sin träning systemet. Målet är att få in och komma ut i trettio minuter, med cirka fem minuter av stretching efteråt, istället för att spendera timmar på ett gym, förvirrad av många alternativa program.

De flesta kvinnor tycker att de kan åta sig att informera framträdanden på ett gym tre gånger i veckan, speciellt i en bekväm, trivsamt miljö, där programmet är lätt att förstå. Medlemskap kostnader kan vara högre än den genomsnittliga gymmet klubben medlemskap, men specialerbjudanden finns ibland tillgängliga.

En betydande publicitet slag mot Curves var en rapport 2004 att donationer till välgörande ändamål som gjorts av grundarna av bolaget finansierade de mer aggressiva organisationer i pro-life-rörelsen. Detta är inte fallet, även om företaget gör göra några donationer till centra som stöder kvinnor med ekonomisk hjälp, och skänkte babykläder och tillbehör, när de redan har valt att inte göra abort. Även denna information korrigerades, konton cirkulerar fortfarande att Curves hemlighet arbetar mot en kvinnas rätt att välja. Mer exakt, stöder de pro-life-orienterade centra som hjälper kvinnor som har valt att inte göra abort och behöver emotionell och ekonomisk hjälp.

  • Kurvor är ett gym i huvudsak inriktad mot kvinnor.