Fotografera porträtt med en Canon EOS Digital Rebel XSi / 450D

June 1

Din Canon EOS Digital Rebel kan ta stora porträtt av dina vänner och familj. I klassiska fotografi, ett perfekt porträtt kommer att hålla motivet skarpt fokuserade samtidigt kasta bakgrunden i mjukt fokus. Denna konstnärliga val betonar ämnet och hjälper att minska effekten av eventuella störande bakgrundsobjekt i de fall där man inte kan kontrollera inställningen. Att veta hur man tar den perfekta bilden tar bara några enkla steg med en Canon EOS Digital Rebel XSi / 450D.

Fotografera porträtt med en Canon EOS Digital Rebel XSi / 450D

Ställ in lägesväljaren på Av (bländarprioritet exponeringsautomatik).

Bländarstyrd tidsexponeringsautomatik är ett bra val när skärpedjup är en hjärtefråga eftersom du kan styra bländare samtidigt förlita sig på kameran för att välja slutartid som är korrekt kommer att exponera bilden.

Använda huvudratten, välj lägsta f-stop värde möjligt.

Uppringning i ett lågt f-stopp-värdet är det första steget i mjukgörande ditt porträtt bakgrund. Tänk också på att ju längre motivet är från bakgrunden, desto mer oskärpa du kan uppnå.

För att ytterligare mjuka upp bakgrunden, zooma in, komma närmare, eller både och.

Zooma in på en längre brännvidd minskar skärpedjup, som gör fysiskt flytta närmare motivet. Undvik att använda en lins med en kort brännvidd (ett vidvinkelobjektiv) för porträtt. De kan orsaka funktioner för att förvrängs - ungefär som hur människor ser när du visar dem genom en säkerhets titthål i en dörr.

Fotografera porträtt med en Canon EOS Digital Rebel XSi / 450D

Välj lämplig blixtinställning (off för inomhus, på för utomhus) om möjligt.

För inomhus porträtt, skjuta med hjälp tillgängligt ljus i stället för att blinka för mjukare belysning och inga röda ögon. I Av exponeringsläge, helt enkelt hålla den inbyggda blixten stängs inaktiverar blixten. Med Porträttläge, tyvärr, du kan inte stänga av blixten när kameran tänker mer ljus behövs.

För utomhusporträtt, lägger en blixt en välgörande pop av ljus till motivens ansikten. I Av exponeringsläge, kan du bara trycka på blixtknappen (på bilden) på sidan av kameran för att aktivera blixten.

Tryck ned avtryckaren halvvägs för att engagera exponeringsmätning och, i autofokusläge, för att låsa fokus.

Se till att en aktiv autofokus punkt faller över motivet. (I sökaren aktiva autofokus punkter blir röda.) För bästa resultat, försök att sätta fokus på motivets ögon. Om du har problem, ställer helt enkelt ditt objektiv till Manuell "> manuell fokusläge och sedan vrida fokusringen för att ställa in fokus.

Tryck på avtryckaren resten av vägen.

Detta fångar bilden.