Vilka är de olika typerna av Punk frisyrer?

February 11

Det finns många olika typer av punk hårklippning, och en del av punk ethos är att en punk kan bära hans eller hennes hår i vilken stil som han eller hon vill. Vanligtvis punk frisyrer involverar antingen mycket teatraliska och chockerande frisyrer eller mycket utilitaristisk, lätt att underhålla nedskärningar. Punk frisyrer är ofta könsneutrala, även om kvinnors hår är i allmänhet längre än män hår. Det finns många, många olika punk rörelser, var och en med olika karaktäristiska frisyrer, så det är viktigt att tänka på punk frisyrer i specifika termer.

En av de vanligaste hårklippning identifierats med punk mode är Mohawk. Denna frisyr innebär rakning sidorna av huvudet för att skapa ett enda band av hår som löper från framsidan till baksidan. Några grundläggande variationer på denna stil involverar multipla band som löper parallellt och mohawks med sidorna av håret lämnas intakt. En mohawk kräver ofta underhåll för att göra det stå upp, vilket kan göra den här stilen mindre populärt med fler DIY-fokuserade punkare.

Den enkla Rakat huvud är också en mycket populär punk frisyr. Surrande håret nära hårbotten ses som lämpligt för både kvinnor och män, och är mycket populärt eftersom det är lätt att underhålla. Många punkare läser arbetade användning av teater frisyrer vara splittrande och tidskrävande, vilket gör hårklippning som skulle anses vara "normalt" i en given kultur också mycket populära i denna rörelse.

Taggiga punk frisyrer lita mindre på hur håret klipps och mer på hur den är formaterad. Dying håret är också en fråga om styling stället för att minska. När punkare som berörs undviker traditionella kulturen tar på olika frisyrer, är det vanligt för dem att klippa sitt hår själva snarare än att betala någon annan att göra det. Detta kan leda till en mängd av krabb hårklippning som är populära i vissa undergrupper av punk kultur.

I många fall, punk frisyrer handlar om yttrandefrihet och uppmärksamma personen med frisyr. Detta innebär att mycket ovanliga nedskärningar kan göras om personen ifråga gillar hur de ser ut eller känner sig inspirerad att duplicera en icke-punk estetiska för någon av flera skäl. Till exempel kan en individ ha hans eller hennes hår i dreadlocks även om detta frisyr inte är typiskt förknippad med många punk delmängder. Enkelt att låta sitt hår växa och skära bort det med sax är ett annat populärt sätt punkare klippa och styla sitt hår, eftersom detta innebär att de inte bryr sig om sitt hår. Sannerligen, den frisyr beror på personen, vilket är anledningen till punk frisyrer är så varierande och unika.

  • En enkel rakat huvud är en populär punk frisyr.