Martial Arts kampanjer. . . Testning, 1, 2, 3

November 16

I de flesta moderna kampsporter, för att få en högre bälte rang, måste du ta ett test. Till skillnad från testning i geometri klass, titta på din grannes papper kommer inte hjälpa dig här. Det är därför du måste vara beredd innan du driva en befordran till nästa nivå.

Beroende på din stil, kan du vara berättigad att testa rang varannan månad eller bara en gång om året. Svart bälte kandidater testa mycket les oftast färgade bälten. Ju högre grad av svart bälte testar för, ju längre hon måste vänta mellan proven.

I nästan alla skolor, kostar testning pengar. Se till att du förstår denna kostnad upp framför. Bara använda ditt sunda förnuft. Rank marknadsföring kan kosta så mycket som $ 100 för nonblack bälten. Så om din instruktör insisterar på att debitera dig $ 1000 för att blått bälte, kan du fråga dig själv om du är beredd att satsa det beloppet eller om du är klokare att göra några skoljämförelser - bara för att vara säker på att den anda av testet är inte bundet till dollar.

Även om vissa skolor tillåter informella tester, där en instruktör klockor du utför dina tekniker, ställa några frågor om kampsport, och sedan ger dig en helt ny rem, de flesta kräver mer formell rang främjande testning.

Vanligtvis är grupper av studenter vid ungefär samma nivå testas samtidigt. En panel av domare observerar dem och avgör om de är skickliga i de tekniker som lärs ut på deras nivåer. Domarna betrakta varje person individuellt, även om alla tar testet samtidigt.

En senior student eller instruktör leder eleverna genom testet. Ofta är testet helt enkelt en förkortad, högt tempo version av en vanlig träningspass.

Du borde vrida våt och utmattad när du är klar ett befordran testar. Om någon bad dig att demonstrera en kick, skulle du inte har energi att göra det. Det är den typ av energi och entusiasm domarna uppskattar.

Vad domarna söker

Skill är inte det enda kriteriet. Domarna tar också hänsyn till vad du klarar av. (Så, ålder och fysiskt funktionshinder beaktas.) Din insats, artighet att du visar mot andra, och din övergripande inställning räkna också en hel del.

Även om du misslyckas du visa kunskaper med en viss teknik, kan du fortfarande passera så länge du höll ut, visar en vinnande anda, och i allmänhet, verkade vara en kredit till din skola. På samma sätt kan någon som kunde göra alla tekniker lätt men var oförskämt att domarna inte passera.

En student kan föras "med reservation", vilket innebär att studenten tilldelas högre rang, men måste arbeta på vissa aspekter av sin utbildning innan nästa test. I allmänhet är en student inte gett två "med reservation" kampanjer i rad. Han kommer inte att vidarebefordras till nästa gång.

Förberedelser för din eldprovet

En frodig befordran testar är mindre skrämmande om du vet vad som väntar. Därför, om du kan titta på en innan det är din tur, passa på. Också be instruktören och andra studenter vad du förväntas göra för ditt test.

För det mesta, måste du veta hur man gör de tekniker som du har fått lära hittills. Du bör kunna visa alla former (även känd som kata eller hyung) som du har visat, även de som du lärt dig för tidigare band leden, och du bör kunna utföra mock bekämpa borrar liknar de som du kanske göra i klassen. Du kan också förväntas känna några terminologi, såsom den japanska och engelska namn för dina tekniker. Du kan quizzed på aspekter av kampsporter kultur, till exempel varför man bugar till ledande bälten.

Vad förväntas av dig på ditt test är oftast ganska tydligt. Då och då kommer något ovanligt att kastas in bara för att se hur du reagerar. Gör bara ditt bästa. Förbered för vad du vet är på väg, och förvänta sig lite något som ingen berättade om, såsom ombord brytande, övningar konditione och koncentrationsövningar.

Ofta är ditt fokus och koncentration bedöms vid en befordran text. Praxis för detta genom att utföra dina formulär med ögonen stängda eller orienterad i en annan riktning än vanligt. Du kommer att bli förvånad över hur mycket koncentration det tar, men när du blir ombedd att göra det på ditt test, kommer du vara redo.