Vilka är de olika typerna av Adventure Travel Tours?

April 4

Äventyr resor turer kombinera oftast fysisk aktivitet med en exotisk plats. Ofta ingår någon aspekt av både äventyr och resor, därav namnet. Äventyr resor turer kan tas ensamt eller tillsammans med små eller stora grupper. Sådana turer kan hittas någonstans i världen, på avlägsna platser eller mycket populära områden. Varje område har olika aktiviteter att erbjuda, oavsett om det är en öken trek, en djungel safari, eller volontär möjligheter på ett barnhem.

En populär typ av äventyrsresor turné innebär vandring. Vandrare kan hamna på en aktiv semester i djungeln i Indien eller byarna i Vietnam. Människor på dessa resor lämnar vanligtvis sina komfortzoner för att lära sig att leva i vildmarken, eller åtminstone någonstans väldigt olika än deras vardag.

En vandrare kan så småningom finna sig ziplining genom skogarna. En zipline äventyr inkluderar bär en sele som liknar en bergsklättring sele, och är ansluten till en stålvajer. Den zipliner kan då passera från träd till träd, ibland flyger genom luften. Växt liv och varelser som inte kan ses från marken är ofta i helbild på en ziplining turné.

Liksom många äventyr resor turer, kan Zipline semester tas helst på året eftersom så många länder erbjuder dem och klimatet är alltid tolereras någonstans. För dem som inte har något emot höjder men som föredrar att ha kontroll, är bergsklättring annat populärt alternativ för äventyr resor turer. Klättring Karakoram Range, som är en bergskedja som sträcker sig över Pakistan, Indien och Kina, är en populär aktivitet.

En amerikansk kan också ha en bergsklättring äventyr utan att lämna landet. The Great Smokey Mountains, ett delområde av Appalacherna, är längs Tennessee-North Carolina gränsen och kan vandras och klättrade. Turister kan också finna sig skidåkning och forsränning i hela området beroende på vilken tid på året. Många familjer besöker den stora Smokey Mountains nationalpark. Fast inte anses så exotiskt som de blåsor internationella intervall, är det fortfarande ett äventyr resor turné.

För dem som föredrar mer avlägsna och exotiska platser, volcano- och ö-hopping finns alternativ i Hawaii, Fiji, Nicaragua, och Tahiti. För dem som inte har något emot lite snö, det finns många arktiska expeditioner i hela Kanada, Norge, Sverige, Alaska och andra nordliga länder.

VolunTurism - frivillighet blandat med ett äventyr tour - har också blivit en populär aktivitet destination. Oavsett om man vill boka ett äventyr för att uppfylla sina exotiska önskemål eller hjälpa någon i nöd på semester, är det viktigt att till fullo forskning sådan semester innan de lämnar. Potentiella turister kan forskning äventyrsresor turer på nätet eller kontakta en resebyrå som specialiserat sig på exotiska platser.

  • Aktiviteter som skärmflygning kan erbjudas på äventyr resor turer.
  • Inkaleden, som har utsikt över ruinerna av Machu Picchu, är ett populärt val för guidade vandringar.
  • Ett äventyr resor tur kan inkludera camping.
  • Vissa äventyrsresor turer har forsränning.
  • Vissa äventyrsresor turer innebär skidåkning.
  • Tahiti och Franska Polynesien kan överklaga till resenärer som vill kombinera ett äventyr turné med en exotisk locale.
  • Vandringsleder kan ingå som en del av ett äventyr resor turné.
  • Safari turné företag erbjuder olika sätt att visa och fotografera storvilt i Afrika.
  • Vissa äventyrsresor turer utforska vulkaner.
  • Äventyrsresor erbjuds i alla typer av lokaler, inklusive öknar.