Vad är en digital manometer?

February 15

De flesta digitala manometer enheter arbetar genom att mäta och jämföra vikterna av vätskor eller gaser mellan två olika tryck. Varje del av utrustningen som är beroende av en vätska eller gas för att driva kräver en viss mängd av tryck för att fungera smidigt. Manometrar detektera vätsketrycket, ibland i ett U-format rör. Ofta med flertalet inställningar och läsa förmåga, dessa enheter bidrar till att isolera tryckproblem i system från propan och naturgas till bakgården utomhusgrill. De är ibland för att felsöka värme ventilation och luftkonditionering (HVAC) system och en mängd lågtrycks pneumatiska eller gassystem.

Trycken är vanligtvis mätt i pounds per kvadrattum (PSI) och kan visas digitalt eller använder en mätare eller vatten-kolumn inches. Andra avläsning kan inkludera tryckheter såsom pascal (Pa) och millibar (mbar). Enheter arbetar typiskt inom specificerade intervall av tryck, temperatur och material. Digitala manometer heter kan rapportera positiva, negativa eller differensmätningar mellan belastning och ibland jämnt flöde avläsningar med integrationen av en vindmätare. Vissa digitala manometer produkter kan ge information i brittiska och metriska enheter.

Digital manometer utrustningen fungerar på en enkel men noggrann vetenskaplig princip vätskor. I en traditionell U-rör typ manometer, fyller vatten ett rör i form av ett U. Ansluta en ände till en gasledning introducerar gastryck i röret som förskjuter vattnet. Hur högt vattnet stiger i sin andra ände mäts mot en skala. Denna princip kan reproduceras elektroniskt och är så tillförlitliga att dessa anordningar ofta används för att kalibrera mer avancerad utrustning.

När det gäller design, många digitala manometer enheter är handhållna, vanligtvis med digital elektronik och liknar antingen digitala stoppur eller handdator, TV-stil fjärrkontroller med alfanumeriska avläsning. Deras funktioner är oftast klädd i en enkel arrangemang av några knappar för ett användarvänligt gränssnitt. Indikatorer kan funktionen olika grader av läsbarhet, teckenstorlek eller bakgrundsbelysning för användning i svagt ljus miljöer. Enheter kan fungera självständigt eller dockas via kablar eller vaggor. De kan vara tillgänglig med hjälpa drivrutin för att tillåta datoranalys.

Enheter har ofta dubbla utgångar, ofta i toppen av enheten. Vissa digitala manometer produkter länka via en enda utgång eller kabel, eller kan överföra sin information trådlöst. Traditionella analoga enheter lita på uppmätta mätare, eller termometer stil skalor. Andra är integrerade inom självbetjäning blodtryck kontrollvågar, såsom de som finns i butiker eller apotek. Fasta och handhållna enheter används i laboratorier, eller de kan användas i fält för webbplatsen och prova utrustning i bostäder eller kommersiella fastigheter.

  • En digital manometer kan användas för underhåll av luftkonditionering.