Vad Är Green Kitchen Design?

February 12

Grön köksdesign innebär att minska energi- och resursberoende i detta viktiga hushålls rum. Med så många apparater och fixturer, är köket ofta en stor boven i en uppblåst elräkning. Engagemang i grön köksdesign kan inte bara spara pengar på el, gas och vatten, men kan också hjälpa till att bekämpa föroreningar, skogsskövling, och icke-hållbara material används.

Att minska den energi som används av apparater är en viktig fråga för grön köksdesign. Det enklaste sättet att hantera denna förändring är att ersätta alla apparater med certifierade energisnåla modeller. Kylskåp, spisar, diskmaskiner och mikrovågsugnar är alla tillgängliga i energieffektiva modeller, även ersätta alla apparater på en gång kan vara oöverkomligt dyr. Den goda nyheten är att energieffektiva apparater dramatiskt kan minska elräkningar, vilket leder till långsiktiga besparingar. I vissa regioner, engagerande i grönt köksdesign kan också netto en skattelättnad eller avdrag, vilket kan hjälpa till att hantera kostnaderna för eftermontering gamla apparater.

Att skära ner på vattenförbrukningen, överväga att ersätta en tradition köksblandare med en infraröd sensor modell. Dessa kranar bidra till att minska slöseri vatten genom att stänga av automatiskt om inget utlöser sina sensorer. Om en person vänder på en kran för att tvätta händerna, vänder sedan bort för att svara i telefonen, stänger kranen automatiskt, vilket sparar värdefull vatten för senare användning. Grön köksdesign kan också bidra till att minska vattenuppvärmningskostnaderna genom att installera energieffektiva varmvattenberedare eller inslag en isolering filt runt en befintlig varmvattenberedare.

Golv, skåp, och diskar alla spelar en roll i grön köksdesign. Välja material som återvinns, hållbart producerad och miljöriktiga kan gå en lång väg mot att skapa ett ekologiskt hållbart kök. Överväg att använda återvunnet material finish såsom terrazzo eller papper sten, för diskar. Bambu är ett utmärkt material för skåp, golv och bänkskivor, och är en hållbar produkt. Marmoleum golv liknar linoleum men tillverkade av naturliga, miljövänliga ämnen.

Använda gröna rengöringsmateriel bidrar till att minska mängden kemiska föroreningar som genereras av ett hem, och även hjälper håller Fido och barnen från att släcka glöden i blekmedel baserade produkter. Gröna rengöringsmedel är allmänt tillgängliga på livsmedelsbutiker, och ofta kostar mindre än traditionella rengöringsprodukter. Använda återvunnet handdukar papper eller återanvändbara disktrasor för rengöring kan också bidra till att minska pappersavfall.

En sista viktig del i grönt köksdesign är belysning. Köken har ofta starkt ljus och flera armaturer, eftersom är mycket viktigt att den slutliga produkten att kunna se vad som tillagas. Överväg att ersätta traditionella glödlampor med lägre energi lysrör. Lysrör håller längre och kan bidra till att minska energianvändningen, och även komma in ljusreglering sorter som kan öka sparandet.

  • Grön köksdesign använder energieffektiva spisar och apparater.
  • Energieffektiva kylskåp kan hjälpa husägare skära ner på elanvändningen.
  • En energieffektiv mikrovågsugn kan vara en bra apparat för en grön kök.
  • En flaska miljövänligt rengöringsmedel.