Vad bör jag tänka när donera en bil?

March 21

Om du funderar på att donera en bil till välgörenhet, finns det några aspekter av processen som du bör känna till. Som ett skatteavdrag, donera en bil kan eller inte kan göra bra ekonomiskt förnuft. Men om du verkligen är intresserad av att vara välgörande, sedan skatteavdraget endast kommer som en extra bonus. Innan donera en bil, se till att du har att göra med en ansedd donation tjänst eller kvalificerad välgörenhet.

Många välgörenhetsorganisationer, från National Kidney Foundation till Vietnam Veterans, acceptera fordons donationer. Användningen av fordon doneras till välgörenhetsorganisationer varierar från auktionslikviden till gåvor till behövande till faktisk användning av välgörenhet själv. Majoriteten av välgörenhetsorganisationer säljer donerat fordon på auktioner och använda intäkterna för att finansiera sina program.

Innan donera en bil, bör du bestämma vilken välgörenhet du väljer att donera till och göra vissa de är listade som en kvalificerad välgörenhet med Internal Revenue Service (IRS). Vissa välgörenhetsorganisationer använder en bil donation tjänst och andra hanterar donationer fordons själva. Kontrollera med välgörenhet som du väljer att avgöra vem du ska kontakta om att donera en bil.

Som ett skatteavdrag, kan donera en bil bli komplicerat om du inte förstår skattelagstiftningen. Du kan endast göra anspråk på en fordons donation skatteavdrag om du specificera avdrag när arkivering. Skattebetalare som inte specificera inte uppfyller kraven för fordons donation skatteavdrag. Om du specificera dina skatteavdrag och överväger att donera en bil till välgörenhet, bör du bestämma marknadsvärdet på din bil.

Skatteavdraget för att donera en bil är inte att överstiga $ 500 (USD) om inte mycket specifika kriterier är uppfyllda. Om du donerar en bil värd mer än 500 USD men mindre än 5000 dollar, kan du dra av endast det belopp som välgörenhet erhåller vid försäljningen av fordonet. Med andra ord, om du donera en bil med ett rimligt marknadsvärde på 2.800 USD och den mottagande välgörenhet säljer den på auktion för 1.800 USD, då kan du ta ett fordon donation skatteavdrag på endast 1.800 USD. Men om välgörenhet du donera till använder fordonet för sina egna syften, såsom leveranser, pickups, eller andra syften som ytterligare sin sak, kan du dra av det fulla marknadsvärdet. Särskild information som krävs för att följa dina skatteblanketter när avdrag ett fordon donation, så se till att få fram den information som behövs för att din situation från välgörenhet vid den tidpunkt du donera.

Även donera en bil kan verka svårt, det är faktiskt ganska enkelt. Välgörenhet eller donationer tjänst bör vara skickliga på att besvara dina frågor och gör det lätt att slutföra processen. De kommer även ordna upphämtning genom en bogsering företag i ditt område.

I de flesta fall, folk skänker fordon för att undvika krångel med att försöka sälja eller byta en gammal bil eller lastbil. Om ditt fordon inte körs, arena du € t sannolikt att få något värde att sälja eller handel den, men många välgörenhetsorganisationer acceptera sådana fordon, och du kan ta skatteavdraget. Donera en bil är ganska enkel, en givande sak, och kan gynna dig mer på din deklaration än att sälja eller förkasta den. För specifik information om skattelagar, kan du få en guide från IRS nätet.

  • Gå online för att hitta en välgörenhetsorganisation som kommer att ta bort bilen utan någon ansträngning från din sida.
  • I de flesta fall, folk skänker fordon för att undvika krångel med att försöka sälja eller byta en gammal bil eller lastbil.