Vad är Echinocereus?

March 7

Echinocereus är ett släkte av kaktusar med omkring 100 arter funna fördelade över den amerikanska Southwest. Dessa kaktusar är kända för sina stora, färgglada blommor och odlas i odling i hela världen. De är idealiska för odling i hemmen eller växthus, eftersom de är naturligt små och ta till containerträdgårds mycket väl. Människor är intresserade av växande en Echinocereus kaktus hittar prover på plantskolor, i kataloger, och genom utbyte med andra trädgårdsmästare, särskilt de som är intresserade av kaktusar och suckulenter.

Dessa ribbade kaktus växa i en cylindrisk form och täcks av ryggar. De delar det gemensamma namnet "igelkott kaktusar" med ett antal andra kaktusar släkten, en hänvisning till den jämna fördelningen av ryggar över kroppen av kaktus. Blommorna varierar i färg, beroende på art, men fantastiska rosa och rött är vanliga, och vissa arter producerar brokiga blommor. Blomningarna kan pågå längre än de andra kaktusar och kommer att utvecklas till ätbar frukt.

I naturen, Echinocereus gillar torrt, grovt jord och kan hittas växer i sprickorna i klipporna. Den föredrar torra, soliga förhållanden även om det kan tolerera kraftiga regn, och släktet är kallt hardy. Liksom många ökenväxter, kan den hantera extrema temperaturer från ganska varmt att frysa i en enda dag och vissa arter kräver kallt chockerande på vintern för att producera blommor. Härdighet av släktet gör det till ett utmärkt val för början trädgårdsmästare.

För containerträdgårds bör Echinocereus fastställas i en kruka med en grov jord mix innehåller massor av sand eller små stenar. De kaktusar är mindre känsliga för övervattning än vissa av sina släktingar, men de bör tillåtas att torka ut helt mellan vattningarna. Krukor med god dränering rekommenderas så jorden förblir lätt och torr och växterna bör fastställas i ett område med ljusa, indirekt ljus. Starka drag och hög värme rekommenderas inte.

I trädgården, kan denna växt odlas med andra suckulenter och kaktusar. Sängarna bör förberedas med grovt jord för att skapa en gästfri miljö, eller växterna kan etableras i behållare i trädgården. Echinocereus är ett bra val för stenpartier och andra lågvatten trädgård funktioner. I områden med vattenrestriktioner, kan kaktusar användas i landskapsprogram låg vatten med en mängd färgglada växter. Lokala trädgårdssällskap kan ofta hjälpa trädgårdsmästare lokalisera källor för låg vattenväxter, samt hjälp med att planera en landskapsschema.