Hur kan jag förbättra Furnace Effektivitet?

March 11

Det finns många åtgärder som kan vidtas för att förbättra ugnseffektivitet, varav de flesta är mycket enkla och kan göras på bara några minuter. Dock kunde troget följa dessa steg spara en större summa pengar under loppet av en eldningssäsong. Det finns mycket få fall där en ugn körs med högsta verkningsgrad, så förbättringar kan alltid göras.

Ett av de enklaste sätten att göra din ugn effektivare är att se till att luftfiltren byts var tredje månad. Detta tillåter luft att passera genom ugnen mer effektivt. Om luft är blockerad på grund av ett igensatt filter, måste ugnen arbeta hårdare för att adekvat värma hemmet. Luftfilter kan fylla med damm och skräp ganska snabbt med regelbunden användning, vilket gör utbyte kvartalsvis ännu viktigare. Filter finns i en mängd olika prisklasser, beroende på kvaliteten. De flesta varierar från $ 1 $ (USD) per filter på $ 15 eller $ 20 USD.

En annan faktor i arbetet för att förbättra ugnseffektivitet är att se till ugnen inspekteras innan varje eldningssäsong. Även om detta kan kosta $ 100 USD eller mer, kan det spara pengar i det långa loppet. Det finns saker en professionell kan berätta om din ugn som du kanske inte vet. Vidare kan den professionella se till att din ugn är igång i rätt bränsle till luftförhållande, en annan nyckel som krävs för att få bättre ugnseffektivitet. Dessutom kan den professionella inspektören kunna ge dig några tips för att hålla bättre verkningsgrad värme.

Ett annat sätt att förbättra ugnens effektivitet, eller åtminstone förbättra effektiviteten i det totala systemet värme, är att inspektera kanalerna. Dessa är de ledningar som bär den varma luften (på vintern) eller kall luft (i de varmare månaderna) till resten av huset. Eventuella stora hål kommer att dramatiskt minska effektiviteten i ugnen, helt enkelt därför att uppvärmd luft slösas. För att kompensera för det bortkastade värme, behövs mer värme. För bostäder med en källare, åtminstone inspektera de exponerade delarna av kanalerna rekommenderas.

För dem som fortfarande inte nöjd, en nästan garanterat sätt att förbättra ugnseffektivitet är att köpa en ny ugn. Gasugnar är oftast mest effektiva. Medan detta kan vara ett dyrare sätt att förbättra ugnseffektivitet kommer förbättringar i teknik och isolering bidra till att ge dig en mycket mer energieffektiva ugn, särskilt om din nuvarande ugn är tio år eller äldre.

  • Byta luftfilter var tredje månad kommer att göra en ugn effektivare.