Vad är Media Relations?

March 5

De "medierelationer" sikt avser ett företag eller organisation relation med professionella journalister eller medier. Liknar PR, fungerar denna avdelning på att bygga en rapport med dessa arenor för att kommunicera organisationens mål, idéer, avsikter och nyhetsvärde evenemang. Termen "PR" är ofta som en synonym för medierelationer, men det är inte, eftersom PR är en mer allmän avdelning.

Pr är annorlunda i att information inte precis släppt eller tillgänglig för journalister, men allmänheten totalt. Vissa företag väljer att fokusera på denna bredare PR strategi snarare än att försöka bygga upp en relation med media specifikt. Detta är ett beslut helt upp till företaget eller organisationen.

Ett företag eller företag kan ha bara en person som arbetar med media, eller de kan anställa hjälp utifrån från en av de många företag som finns. Människor som arbetar inom området kan arbeta för ett konsultföretag, som en del av ett företag, eller som frilans eller oberoende entreprenör. Medierelationer företagen sysselsätter många högutbildade individer.

Det första steget mot att bygga effektiva medierelationer är att bygga en plan. Denna plan beskriver de element som behövs för att bygga upp en relation med de lokala, regionala och nationella nyhetskanaler. Den anger också hur detta kommer att ske, bilden organisationen avser att skildra, och andra anmärkningsvärda händelser som kan binda till företagets mål.

Medierelationer kan innebära skrivande och distribution av pressmeddelanden. Människor som arbetar inom detta område måste ta itu med medlemmar i lokala medieorganisationer och håll presskonferenser. En avdelning kan arbeta nära en annonsavdelning eller myndighet att maximera potentialen resultatet av en release, eller att hitta rätt målgrupp för ett företags pressmeddelanden.

Ett företags mediepolitik allmänhet beslutas av de mest högt uppsatta medlemmar av en organisation samt medierelationer laget. Policyn påverkar inte bara de på toppen av företagets livsmedelskedjan. Det kan kräva anställda eller medlemmar i en grupp för att tala med ledningen innan talar till medlemmar av pressen om företagets problem eller händelser.

  • Medierelationer jobb kan innebära skrivande och distribution av pressmeddelanden.
  • Medierelationer kan innebära en representant för företaget interagerar med media.