Vilka är de olika typerna av Gluten-Free kycklingrätter?

November 10

Den som är glutenkänslig vet det elände som oavsiktligt intag gluten kan orsaka. Detta är särskilt sant för personer som lider av celiaki, en autoimmun sjukdom där inflammation till tunntarmen orsakad av gluten kan resultera i oerhörd smärta och näringsupptag. Som gluten gömmer sig i allt från burk soppa till nötter, kan finna glutenfri kyckling rätter vara en utmaning. Med lite förplanering dock kyckling grytor, soppor och marinader kan skapas som är glutenfria.

Itâ € s viktigt för glutenfri cook att inte bara läsa etiketter utan att göra några djupa utredning om vad som verkligen går in förädlade livsmedel. Gluten pjäser peekaboo med glass, till exempel, och många typer av yoghurt innehålla gluten, som gör de flesta sojasåser och öl. Det bästa brottet är ett bra försvar, och detta innebär att kycklingrätter tillagade med färska, obearbetade livsmedel är mest sannolikt att glutenfri.

Den enklaste glutenfri kyckling är en som helt enkelt har rostat. Tucking en gäng rosmarin, ett par vitlöksklyftor, och en halv citron in i kaviteten kommer sött parfym köttet. Serveras med en sallad och en glutenfri korn som quinoa lämnar alla känner sig nöjda och glada.

Upptagen kockar som har galna krossar på elektriska långsam spisar kan hitta en mängd glutenfria kycklingrecept. En fantastisk asiatisk kyckling kommer tillsammans snabbt genom att kombinera malet ingefära, salladslök och vitlök med nonwheat, glutenfri sojasås, lite honung och en skvätt sake hälla över kycklingbitarna instoppat i en långsam spis.

Karibisk stil ugn kyckling dansar sin väg till middagsbordet efter att ha tagit en fin baka badade i dijonsenap, lite lök, ett sötningsmedel, och färskpressad apelsinjuice. Kreativa kockar kan slänga i andra frukter såsom färsk persika skivor eller några tärnade äpplet.

En annan söder-of-the-gränsen glädje är Asopao de Pollo. Detta glutenfri kyckling skålen inbjuder skinka och bacon i kycklinggryta potten tillsammans med lök, färska trädgård tomater, morötter och andra grönsaker. Capers lägga lite zing, och god kvalitet Romano eller annan riven ost mognar skålen snyggt. Serveras med brunt, Arborio, eller annan typ av ris, Ita € SA glutenfri måltid som kommer att få toppbetyg.

Kalla vinternätter kommer att verka lite varmare över en skål med glutenfri svarta bönor kyckling chili. Hemlagad stuvade tomater gör en cha-cha med maträtter svarta bönor och tärnad kokt kyckling. Kummin, oregano och koriander lägga dimension till zing produceras av ett streck eller två av het sås och gräddfil eller cheddarost lägga till en mycket fin finish.

  • Kycklingbröst är en viktig ingrediens i många kulinariska rätter.
  • Glutenfri kyckling Marsala med vin, svamp och örter.
  • Cheddarost kan användas till toppen en glutenfri kyckling maträtt.
  • Kunder på en glutenfri kost bör läsa etiketterna noga för att säkerställa alla produkter de köper är glutenfria.