Reserv-Price Auktioner på eBay

August 13

Till skillnad från en lägsta bud, vilket krävs i någon eBay auktionen, skyddar ett reservationspris säljare från att sälja ett objekt för mindre än det lägsta beloppet som de vill ha för det. Du kan bli förvånad över att se en 1968 Jaguar XKE sportbil upp för auktion på eBay med en lägsta bud på bara en dollar. Det är en rättvis satsning att säljaren har lagt en reserv pris på denna bil för att skydda sig själv från att förlora pengar. Reservationspriset tillåter säljare att fastställa lägre lägsta bud och lägre lägsta bud locka budgivare. Tyvärr, om en säljare gör reservationspriset för högt och det är inte uppfyllda senast före utgången av auktionen, vinner ingen.

eBay tar ut en avgift för säljare att köra dessa auktioner. Ingen vet (förutom säljaren och eBay datorsystem) vad reservationspriset är tills auktionen är slut (förutsatt att reservationspriset är uppfyllda och att någon vinner auktionen), men du kan berätta från auktionssida om du är att göra med en reserv prisauktionen.

Reserv-pris auktioner är i listorna tillsammans med de andra objekt, så du måste klicka för att ta reda på om den har en reserv. Om bud har gjorts på ett objekt, visas ett meddelande också på sidan berätta om reservationspriset inte har uppfyllts; bredvid den nuvarande dollarbeloppet i auktionen, se dig (Reserve inte träffat). I det ögonblick en reserv är uppfyllt, försvinner indikatorn.

Om du bjuder på en reservprisauktionen var inte rädd för att maila säljaren och fråga vad reservatet är. Ja, reserver oftast hålls hemliga, men det finns ingen skada i att fråga - och många säljare gärna berätta.